Speciaal trainingsprogramma voor Belgische bankzitters

Reacties

Bondscoach Marc Wilmots gaat een bezoekje brengen aan de Belgische spelers die bij hun club weinig aan spelen toe komen. Hij heeft voor hen een speciaal trainingsprogramma klaarliggen om hun conditie op peil te houden.

Speciaal trainingsprogramma voor Belgische bankzitters

Wilmots is dus, zo lijkt het, van plan om met de kern van de groep die de WK-kwalificatie afdwong af te reizen naar Brazilië. Samen met fysiektrainer Mario Innaurato reist hij langs alle spelers die bij hun club op weinig speeltijd kunnen rekenen. Op die manier wil hij ook de bankzitters klaarstomen voor het WK.

Zo kan Zakaria Bakkali (foto) op een bezoekje van Wilmots rekenen. Het PSV-talent dat begin dit seizoen doorbrak en indruk maakte, is inmiddels ver teruggezakt in de hiërarchie. Bakkali moest tegen FC Twente (3-2 winst) plaatsnemen op de tribune. De jonge Belg mag echter niet meer met Jong PSV spelen in de Jupiler League omdat hij al vijftien keer actief was in het eerste elftal. Zijn WK-kansen slinken dus.

Ook voormalig Ajax-verdedigers Thomas Vermaelen en Toby Alderweireld krijgen een bezoekje van de bondscoach. Vermaelen komt bij Arsenal weinig aan spelen toe omdat manager Arsène Wenger kiest voor een centrum met Per Mertesacker en Laurent Koscielny. Alderweireld is er sinds zijn komst bij Atlético Madrid niet in geslaagd om een Diego Godín of Miranda uit de basis te spelen. Ook gaat Wilmots langs Daniel Van Buyten (Bayern München), Nacer Chadli (Tottenham Hotspur), ­Sebastien Pocognoli (Hannover 96) en Marouane Fellaini (Manchester United).

'We gaan deze ronde maken zodat ze in maart met het speciale programma voor het WK kunnen beginnen. We gaan bekijken wie moeilijkheden heeft met conditie en wie minder. Ze zullen allemaal een specifiek programma krijgen', verklaarde Wilmots. De voltallige groep komt voor het eerst samen op 19 mei.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.