Spartak Moskou blaft en dreigt, Chelsea bijt

Chelsea zette een volgende stap op weg naar overwintering in de Champions League. Ook Spartak Moskou ging op eigen veld ten onder tegen de Londense club (0-2).

Spartak Moskou deed in de eerste helft goed mee. Maar voor de Russische formatie bleef het bij dreigend blaffen van Ari en Welliton. Chelsea beet op zijn beurt wel door en zocht na 45 minuten de kleedkamer op meteen comfortabele 2-0 voorsprong.

Chelsea, dat aantrad zonder Didier Drogba, Frank Lampard en Alax, dankte de marge aan Yuri Zhirkov en Nicolas Anelka. De Russische middenvelder gaf in de 24ste minuut met een fraaie volley in de kruising Spartak Moskou de eerste tik.

Op slag van rust verdubbelde Nicolas Anelka de marge. De Franse spits bleef knap op de been en prikte de bal achter keeper Andre Dikan. Daarmee was Spartak Moskou, dat uit de eerste twee duels de volle winst pakte, geslagen.

De ploeg van trainer Valeri Karpin voerde in de tweede helft de druk weliswaar op, maar opnieuw waren de kansen niet besteed aan Spartak Moskou. Chelsea-keeper Petr Cech voorkwam met enkele reddingen een aansluitingstreffer voor CSKA Moskou. In de slotfase kwam jeugdinternational Patrick van Aanholt nog in het veld bij Chelsea.

Door de zege heeft Chelsea na drie duels de maximale score, terwijl CSKA Moskou ondanks het verlies nog verzekerd is van de tweede plaats in Groep F. MSK Zilina en Olympique Marseille wachten nog hun eerste punten.