Sparta verliest koppositie ondanks ontsnapping bij NEC

Reacties

NEC heeft de crisis niet kunnen bezweren met een zege op Sparta Rotterdam, dat in De Goffert door een late goal een nederlaag voorkwam.

Sparta verliest koppositie ondanks ontsnapping bij NEC
N.E.C.
N.E.C.
1 - 1
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

NEC gaat door een moeilijke periode, waarin de tegenvallende resultaten de titelaspiraties geweld aandeden. Na de opleving tegen Jong AZ keerde de crisisstemming na de zware nederlaag bij Jong Ajax weer terug. De Nijmeegse formatie had die pijn goed verwerkt getuige de felle start van het duel met Sparta Rotterdam. In de zevende minuut opende Sven Braken de score door met links de bal achter doelman Roy Kortsmit te knallen.

In de eerste helft was NEC de betere ploeg. Onder andere door het aluminium bleef de marge bij rust minimaal. Tom Overtoom had de pech dat in een tijdsbestek van een minuut achtereenvolgens de lat en de paal hem een doelpunt onthielden.

Het door interlandverplichtingen en blessures gehavende Sparta was voor rust tot weinig in staat. Voor spits Lars Veldwijk, die in de laatste zeven competitieduels had gescoord, was er weinig eer te behalen. De absentie van (jeugd)intenationals Halil Dervisoglu en Suently Alberto bood trainer Henk Fraser minder mogelijkheden het tij te keren.

Zes minuten voor tijd kreeg NEC de rekening voor het onbenut laten van de kansen. Sparta-middenvelder Abdou Harroui schoot van afstand raak. De Nijmeegse protesten dat er een duwfout van invaller Gianni Dos Santos aan vooraf was gegaan waren niet besteed aan scheidsrechter Siemen Mulder.

De Rotterdamse gelijkmaker leidde tot een zenuwachtige slotfase, waarin een kwetsbaar NEC ondanks enkele hachelijke momenten een tweede tegentreffer bespaard bleef.

Sparta moet door het gelijkspel de koppositie laten aan Go Ahead Eagles, dat eerder op de dag FC Twente op de knieën kreeg. NEC blijft steken op de achtste plaats met een achterstand van tien punten op koploper Go Ahead.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Twente
38
25
5
8
72-39
+33
80
2
Sparta Rotterdam
38
19
12
7
78-47
+31
69
3
Jong PSV
38
18
9
11
77-59
+18
63
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.