Sparta Rotterdam vervult 'langgekoesterde wens' en verwijdert kunstgras

Reacties

Sparta Rotterdam gaat het kunstgrasveld op Het Kasteel verwijderen. De huidige nummer zestien van de Eredivisie maakt bekend dat er vanaf het seizoen 2022/23 weer op natuurgras gevoetbald gaat worden.

Sparta Rotterdam vervult 'langgekoesterde wens' en verwijdert kunstgras
© Pro Shots

Sparta koos in 2014 om financiële redenen voor kunstgras. 'We hebben de afgelopen seizoenen, in overleg met de technische leiding, telkens de sportieve voor- en nadelen afgewogen en op basis daarvan een besluit genomen', aldus directeur Manfred Laros.

'Vandaag hebben wij als club een ander besluit genomen. We keren terug naar gras en vervullen daarmee een langgekoesterde wens van elke Spartaan en voetballiefhebber', besluit Laros. De terugkeer naar natuurgras wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een 'eenmalige ondersteuning' van Carel en Corry Nolet van het Schiedamse Nolet Distillery, een bedrijf dat al jaren erg betrokken is bij de club.

Sparta gaat de komende periode op zoek naar een oplossing voor de huisvesting van het eerste elftal en de trainingsfaciliteiten, zo communiceert men via de officiële kanalen. De ploeg van Henk Fraser traint nu nog in het stadion; dit is ook de reden dat er niet eerder afscheid is genomen van het kunstgras.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.