Sparta pikt tweede linksback op bij FC Utrecht

Reacties

Sparta Rotterdam heeft na Django Warmerdam nog een linksback weggehaald bij FC Utrecht. Ditmaal gaat het om Djevencio van der Kust, die in Rotterdam voor drie seizoenen tekent.

Sparta pikt tweede linksback op bij FC Utrecht
© Pro Shots

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Van der Kust en Warmerdam concurreerden met elkaar bij Utrecht en doen dat nu opnieuw, maar dan bij Sparta. 'Met Djevencio trekken we een verdediger aan die bewezen heeft op Eredivisie-niveau zijn mannetje te staan, maar ook aanvallende kwaliteiten heeft', zegt technisch directeur Gerard Nijkamp via de Sparta-kanalen. 'We waren voor onze selectie nog op zoek naar versterking in de defensieve mogelijkheden en met de komst van Djevencio hebben we nu meer mogelijkheden.'

'Djevencio heeft onze jeugdopleiding doorlopen en stond vervolgens zijn mannetje in zowel de beloftenploeg als het eerste elftal. Vanwege toenemende concurrentie op zijn positie was voor Djevencio het perspectief op speeltijd dit seizoen desalniettemin gering', zegt technisch directeur Jordy Zuidam. 'Dat maakte dat Djevencio en wij openstonden voor een transfer. Met Sparta Rotterdam zijn we tot een passende oplossing gekomen voor het nog doorlopende contract van Djevencio, die we willen bedanken voor zijn jarenlange inzet voor FC Utrecht en veel succes wensen in de toekomst.'

Van der Kust speelde twintig wedstrijden in de hoofdmacht van Utrecht. Hij werd verhuurd aan Major League Soccer-club Houston Dynamo FC, maar die overstap pakte in sportief opzicht niet goed uit.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.