Sparta naar tweede plaats na zege op SC Cambuur

Sparta Rotterdam zette in Friesland de zegereeks voort. SC Cambuur ondervond op eigen veld de huidige kracht van de Kasteel-club (1-2).

Charles Dissels opende namens SC Cambuur na een half uur de score tegen zijn oude club. Sparta, dat in de vierde periode nu vijf duels op rij heeft gewonnen, kwam op slag van rust langszij via een treffer van spits Jeremy Bokila.

In de tweede helft pakte Sparta de volle winst. Het doelpunt van middenvelder Marten de Roon in de 65ste minuut was voldoende voor de drie belangrijke punten. Door de zege ging de ploeg van trainer Michel Vonk FC Eindhoven voorbij op de ranglijst van de Jupiler League. Sparta heeft elf punten minder dan koploper FC Zwolle en een wedstrijd minder gespeeld. Foto: VI Images