Sparta kijkt jaloers naar Gladbach: Duitse bond geeft drie punten cadeau

Borussia Mönchengladbach mag drie zeer welkome punten bijschrijven in zijn strijd tegen degradatie uit de Bundesliga. De gestaakte uitwedstrijd tegen VfL Bochum wordt niet uitgespeeld; de 0-2 voorsprong die Gladbach ruim twintig minuten voor tijd had is omgezet in de eindstand.

VfL Bochum
VfL Bochum
Awarded
Borussia Mönchengladbach

De competitiewedstrijd tussen Bochum en Gladbach werd na 68 minuten stilgelegd, omdat grensrechter Christian Gittelmannn was geraakt door een plastic beker bier, gegooid vanaf de tribune. Na een kwartier besloot scheidsrechter Benjamin Cortus om de wedstrijd niet meer uit te spelen. Vervolgens was het de vraag wat er met het restant van het competitieduel zou gebeuren.

De Duitse voetbalbond heeft nu besloten om de tussenstand om te zetten in de eindstand. 'De thuisclub is immers verantwoordelijk voor het gedrag van zijn supporters', zo valt in de uitleg van de DFB te lezen. Gladbach krijgt de punten cadeau en komt nu op 33 punten terecht. Daarmee wordt een flink gat geslagen naar de ploegen die serieus in degradatienood zitten.

Sparta
Bij Sparta Rotterdam zal men met enige jaloezie naar de beslissing van de Duitse voetbalbond kijken. De ploeg van Henk Fraser moet op 19 april voor een minuut of zes terug naar Arnhem, om het competitieduel met Vitesse uit te spelen. Ook dit duel werd stilgelegd na misdragingen van fans van de thuisploeg. Sparta verdedigt over drieënhalve week een 0-1 voorsprong in GelreDome.