Vitesse en Sparta kennen datum voor 'wedstrijd van zes minuten'

Het restant van het Eredivisie-duel tussen Vitesse en Sparta Rotterdam wordt op dinsdag 19 april vanaf 18.45 uur afgewerkt. Dit treffen werd op vrijdag 4 maart vlak voor tijd beëindigd wegens supportersoproer. Er moeten nog ongeveer zes minuten worden gespeeld.

De KNVB heeft ook een datum gevonden voor het inhaalduel van De Kasteelheren met Fortuna Sittard. Op zaterdag 16 april gaan beide teams in de herkansing. Wegens de storm Eunice ging er medio februari een streep door dit treffen.

Bij Vitesse - Sparta was niet de wind, maar waren enkele toeschouwers de spelbreker, met als absolute dieptepunt een man die op doelman Maduka Okoye af kwam stormen. De competitiewedstrijd werd in blessuretijd, bij een 0-1 voorsprong voor Sparta, gestaakt door scheidsrechter Rob Dieperink.

Het bestuur betaald voetbal moest hierna beslissen wat er met het restant van de wedstrijd zou gebeuren. Een van de opties was dat de tussenstand als eindstand zou worden genoteerd, het scenario waar Sparta op hoopte. Er werd echter besloten dat de wedstrijd uitgespeeld moet worden.

Bekerfinale
Overigens wordt Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam nu daags voor de KNVB-bekerfinale tussen Ajax en PSV afgewerkt. Verder staan er in dat weekeinde geen wedstrijden in de Eredivisie op de rol.