Spanning onderin neemt toe: Fortuna volgt voorbeeld PEC en Willem II

Fortuna Sittard heeft zondag een grote stap gezet naar lijfsbehoud. De ploeg van trainer Sjors Ultee boekte in eigen huis een overtuigende overwinning op Go Ahead Eagles.

Fortuna Sittard
1 - 0
Go Ahead Eagles

Voor Fortuna Sittard stond de druk vol op de ketel. In de strijd om lijfsbehoud deden de staartploegen dit weekend van zich spreken. PEC Zwolle won zaterdag op bezoek bij RKC Waalwijk (0-2), het Willem II van voormalig Fortuna-trainer Kevin Hofland verraste zondag in eigen huis subtopper Vitesse (1-0). Aan de andere kant hoopte Go Ahead Eagles een reeks van drie overwinning op rij een passend vervolg te geven.

Die missie van de bezoekers leek binnen tien minuten een flinke knauw op te lopen. Na een knappe aanname met de borst drukte Paul Gladon doeltreffend af, maar dat deed de Fortuna-aanvaller vanuit buitenspelpositie. Halverwege de eerste helft zat het de Limburgers juist mee. Zian Flemming besloot van afstand uit te halen en zag zijn inzet via het lijf van Bas Kuipers over doelman Andries Noppert caramboleren (1-0).

Blessure Siovas
Via Tijjani Noslin en opnieuw Gladon kreeg Fortuna kansen op meer. Mats Seuntjens was nog het dichtst bij de tweede treffer, maar zijn schot spatte uiteen op de paal. Go Ahead kon daar weinig tegenin brengen en maakte geen moment aanspraak op een punt. Een smet op de zege van Fortuna was de blessure van Dimitrios Siovas, die geblesseerd uitviel.

Door de overwinning neemt Fortuna afstand van de degradatiestreep en klimt het over RKC Waalwijk naar de veertiende plaats. De voorsprong op nummer zestien PEC Zwolle is met nog vier duels te gaan drie punten. Go Ahead deelt de achtste plaats met FC Groningen, maar beschikt over een minder doelsaldo.