Spanning loopt op in Barcelona: woedende fans dringen Camp Nou binnen

Reacties

De woede van de Barcelona-supporters heeft woensdagavond zijn kookpunt bereikt. De politie moest ingrijpen toen een groep van twintig boze fans Camp Nou was binnengedrongen.

Spanning loopt op in Barcelona: woedende fans dringen Camp Nou binnen
© Pro Shots

Een groot deel van de fanatieke Barcelona-aanhang is al lange tijd klaar met voorzitter Josep Bartomeu. Zij houden Bartomeu verantwoordelijk voor het beroerde beleid van de afgelopen jaren. Na de vernedering in de Champions League tegen Bayern München vertrokken trainer Quique Setién en technisch directeur Éric Abidal wel, maar Bartomeu bleef gewoon zitten.

De voorzitter hoopte met de komst van Ronald Koeman een frisse start te maken, maar toen Lionel Messi dinsdag zijn vertrekwens kenbaar maakte was de maat vol bij de supporters. Dinsdagavond protesteerden zij al bij Camp Nou en woensdag stonden ze er weer. Een groep van zo'n tweehonderd fans had zich verzameld met een eenduidige boodschap: Bartomeu out!

Een aantal van hen kon zich op een gegeven moment niet meer beheersen en besloot het complex van Camp Nou binnen te dringen, op zoek naar Bartomeu. De aanwezige stewards konden de groep niet tegenhouden. De politie moest in actie komen om hen de weg te blokkeren. Het liep uiteindelijk met een sisser af. Barcelona heeft inmiddels meer bewakers ingeschakeld, om een nieuwe invasie te voorkomen.

Het tafereel is veelzeggend over de totale onrust die rond de club heerst en waarschijnlijk nog wel even zal duren. Volgens Spaanse media is de verwachting dat Messi komende zondag naar de club komt. Dan moet de selectie immers een coronatest ondergaan, een dag later staat de eerste training onder Koeman op de planning.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hoe moet Barcelona verder zonder Lionel Messi?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.