Spanje vol vertrouwen: 'Op dit EK geen land gezien dat beter is'

Reacties

Spanje kende een moeizaam begin van dit EK, met remises met Zweden en Polen, maar na doelpuntrijke overwinningen op Slowakije en Kroatië zit het met het zelfvertrouwen wel goed. Bondscoach Luis Enrique ziet zijn ploeg als een serieuze kandidaat voor de eindzege.

Spanje vol vertrouwen: 'Op dit EK geen land gezien dat beter is'
© Pro Shots
Zwitserland
Zwitserland
ns
1 - 1
Spanje
Spanje

Spanje neemt het vrijdag in de kwartfinale op tegen Zwitserland, dat in de achtste finale na strafschoppen won van Frankrijk. Luis Enrique kreeg de vraag of hij blij was met het ontlopen van de wereldkampioen. 'Dat doet er allemaal niet toe: Zwitserland is door, daar gaat het om. Of dit een geluk of een ongeluk is geweest voor ons, dat zal moeten blijken. We verwachten een moeilijke wedstrijd: Zwitserland vormt een goed blok en speelt op een hoog niveau.'

Spanje en Zwitserland stonden vorig jaar ook al tegenover elkaar, toen de twee ploegen elkaar troffen in de Nations League. De Zwitsers verloren toen uit maar nipt (1-0) en hielden Spanje in eigen huis op een gelijkspel. 'Maar in de thuiswedstrijd waren we superieur', weet Luis Enrique nog. 'We gaven toen maar een kans weg. Beide wedstrijden waren heel zwaar, want Zwitserland is gewoon een ploeg die voor veel problemen kan zorgen. Ik verwacht vrijdag niet anders.'

Toch is het duidelijk dat Spanje de favoriet is voor het treffen van vrijdagavond. Dat weet ook Luis Enrique, die de vraag kreeg of hij tijdens dit EK een beter team dan Spanje heeft gezien. 'Nee', zo luidde het korte maar duidelijke antwoord van de bondscoach.

Laporte
Naast Luis Enrique schoof ook Aymeric Laporte donderdag aan voor de persbijeenkomst. Op spannende uitspraken viel de verdediger niet te betrappen: het is alleszeggend dat AS als kop bij het artikel met de quotes van Laporte heeft gekozen voor de tekst 'het is belangrijk om een doelpunt meer te maken dan onze rivaal'. Zo is het natuurlijk wel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.