Spanje is dominant in Champions League, dieptepunt voor Engeland

Reacties

Met liefst vier teams is Spanje het best vertegenwoordigd in de knock-outfase van de Champions League. Er zijn nog maar twee Engelse kanshebbers op Champions League-winst. Manchester United en Newcastle United zorgden voor een dieptepunt.

Spanje is dominant in Champions League, dieptepunt voor Engeland
© Pro Shots

Zowel The Red Devils als The Magpies eindigden als hekkensluiter in hun poule. Het is zeldzaam dat Premier League-teams zo worden afgetroefd in de groepsfase van het belangrijkste Europese toernooi. Slechts drie keer eerder eindigde een Premier League-team als vierde in een poule. Dat gebeurde in het seizoen 2012/13 voor het laatst, toen Manchester City door het ijs zakte. Er is nu dus bijna sprake van een verdubbeling door de prestaties van Manchester United en Newcastle United. Nooit eerder eindigden twee Engelse teams in één seizoen als vierde in een Champions League-poule.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met Arsenal en Manchester City zijn er ook nog maar twee Engelse kanshebbers op de titel over. De teams van Mikel Arteta en Pep Guardiola overtuigden wel. Zowel Arsenal als City werd groepswinnaar. Zij kunnen als groepswinnaars in de achtste finale niet op een Spaanse tegenstander stuiten. Niet alleen kwalificeerden vier van de vijf La Liga-teams zich voor de volgende ronde, ze deden dat ook nog alle vier als groepswinnaar.

Atlético Madrid deed dat natuurlijk in de poule met onder meer Feyenoord en Real Madrid bleef onder andere Napoli voor. Barcelona was te sterk voor FC Porto, Shakhtar Donetsk en Antwerp FC en het meest verrassend zijn waarschijnlijk de prestaties van Real Sociedad. De Basken zijn eerste geworden in een poule met Internazionale, Benfica en Red Bull Salzburg. De kans op een Spaanse tegenstander is voor PSV dus groot. Sevilla werd uitgeschakeld in de poule van PSV.

Duitsland is ook goed vertegenwoordigd met nog drie teams die in de race zijn. Naast Bayern München zijn dat het Borussia Dortmund van Donyell Malen en het RB Leipzig van Xavi Simons. Union Berlin overleefde de poulefase niet. De Italianen hebben ook nog drie teams die in het toernooi zitten: Napoli, Internazionale en Lazio. AC Milan eindigde in Groep F als derde achter Dortmund en Paris Saint-Germain.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.