Spanje breekt reeks Engeland, België verslaat Italië

Engeland heeft het eerste verlies geleden sinds het WK in 2014. België heeft de status van de nummer één waargemaakt tegen Italië.

België – Italië 3-1
Italië kwam voortvarend uit de startblokken in Brussel. Al in de vierde minuut opende Antonio Candreva de score nadat keeper Simon Mignolet een poging van Graziano Pellè nog onschadelijk had kunnen maken. Het antwoord van De Rode Duivels liet niet lang op zich wachten. Jan Vertonghen tekende tegen de verhouding in voor de gelijkmaker met een kopbal na een corner van Kevin De Bruyne.

In de tweede helft begon het te draaien bij België, de nummer één van de FIFA-ranglijst. Italië moest het initiatief aan de thuisploeg laten en zag in het laatste kwartier de nederlaag gestalte krijgen. De Bruyne en invaller Michy Batshuayi maakten het verschil voor de Belgen.

Spanje – Engeland 2-0
Engeland heeft in Spanje een einde zien komen aan een sterke reeks. De ploeg van bondscoach Roy Hodgson was richting Alicante vertrokken in de wetenschap dat de laatste vijftien wedstrijden niet waren verloren. Maar door een zeer fraaie goal van Mario Gaspar moesten The Three Lions de eerste nederlaag slikken sinds het 2-1 verlies tegen Uruguay op het WK in 2014.

De verdediger van Villarreal brak in de 72ste minuut de ban namens de gastheren met een acrobatische halve omhaal na een voorzet van Cesc Fàbegras. Daarmee verpestte hij het debuut van Eric Dier bij Engeland, dat ondanks de nodige protesten in de slotfase de 2-0 van Santi Cazorla incasseerde.

Voor Spanje was het uitvallen van Thiago Alcãntara (foto) een smet op het succes. De middenvelder van Bayern München moest na ruim een half uur afhaken met knieklachten, hetgeen zorgelijk is gezien zijn blessureverleden met het gewricht. Onderzoek moet uitwijzen of hij dinsdag tegen België kan aantreden. Ook Engeland had soortgelijk slecht nieuws, want Michael Carrick ging in de slotfase geblesseerd van het veld.