Spakenburg-vedette Dekker wil vlammen tegen PSV

Reacties

In het bekersprookje van Spakenburg is een bijzondere hoofdrol weggelegd voor Vince Gino Dekker (26). De buitenspeler gold als jeugdspeler van Ajax in elke lichting als een van de grootste talenten.

Spakenburg-vedette Dekker wil vlammen tegen PSV
© Pro Shots
Spakenburg
Spakenburg
1 - 2
PSV
PSV

Dekker leek voorbestemd voor de top, maar blessureleed wierp hem ver terug. Hij was onder meer anderhalf jaar uit roulatie met een knieblessure en ging 'verlaat puberen': de aanvaller stortte zich op het nachtleven en ging met bedenkelijke vrienden om. Een doorbraak bij Ajax bleef uit, waarna Dekker zich bij AZ en Go Ahead Eagles onbegrepen voelde. Op zijn 22ste verdween hij al uit het betaald voetbal, in de knop gebroken. 'Ik was helemaal naar de klote. Gefaald. In alles', zegt Dekker in een uitgebreid verhaal in VI en op VI PRO over zijn worsteling in die jaren.

Hij stopte met voetballen, maar hervond later zijn plezier in het spel bij Spakenburg. De vleugelartiest is er nu de grote smaakmaker, die binnen en buiten de lijnen op zijn eigen kompas koerst. Van trainen houdt hij niet. 'Ik teer puur op mijn talent', zegt de Spakenburg-vedette, die zich niet nerveus maakt voor de halve finale van de KNVB-beker. 'Ik ben niet zo snel onder de indruk. Andere jongens willen straks graag shirtjes ruilen tegen PSV. Mij interesseert dat niets.'

In de kwartfinale tegen FC Utrecht was hij goed voor twee assists. 'Ik had nul stress die wedstrijd. We gaan er toch af, dacht ik. Ik ga gewoon acties maken. Na de 0-2 had ik het gevoel dat we de overwinning niet meer zouden weggeven. Dat gaf geen extra druk. Tegen PSV zal het straks niet anders zijn. Ik kijk wel heel erg uit naar die wedstrijd. Op zich is het de gunstigste loting voor ons. In die zin dat we nog een kansje hebben. Van de 100 keer verlies je 'm 99 keer. Maar wie weet, als zij met tien man komen te staan... Wij kunnen goed voetballen en hebben veel persoonlijkheid in het team. De meeste jongens zijn geen jaknikkers.' Hijzelf voorop. 'Ik begrijp dat mensen af en toe knettergek van me worden.'

Het hele verhaal van Dekker, ook over zijn band met Abdelhak Nouri en Donny van de Beek, een eventuele terugkeer als prof en de dorpsrel die hij ontketende, is hier te lezen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Spakenburg
Meer over Spakenburg
Meer TOTO KNVB-Beker
Meer over TOTO KNVB-Beker
Meer V. Dekker
Meer over V. Dekker
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.