Spaanse media over sprookje Villarreal: 'De onderzeeër bereikt de hemel'

Reacties

De Europa League-winst van Villarreal heeft in Spanje veel losgemaakt. De kranten zijn donderdagochtend lovend de ploeg van trainer Unai Emery, die in de finale te sterk was voor Manchester United.

Spaanse media over sprookje Villarreal: 'De onderzeeër bereikt de hemel'
© Pro Shots
Villarreal
Villarreal
ns
1 - 1
Manchester United
Manchester United

'Deze club is niet geel, ze zijn goud!', kopt Marca op de voorpagina na de zinderende finale van woensdagavond in Gdansk. Na 22 strafschoppen was het uiteindelijk doelman David de Gea die de beslissende fout maakte van elf meter. Het leverde de eerste Europese prijs in de clubhistorie van Villarreal op.

'Het was een magische avond in de geschiedenis van Villarreal. Al sinds de eerste promotie naar het hoogste niveau in 1998 zijn ze al op jacht naar een prijs. Dit was het sprookje van een dorp uit Oost-Spanje. De club uit een plaatsje met 50.000 inwoners was te sterk voor één van de grootste clubs ter wereld, met een vijf keer zo groot budget', schrijft Marca.

'Een heroïsche kampioen', concludeert AS op de cover. 'De eerste Europese prijs in de vitrine, een ticket voor de Champions League én een kans op een extra prijs met de strijd om de Europese Super Cup op 11 augustus. Nooit had een overwinning zóveel waarde', schrijft het dagblad. 'De onderzeeër bereikt de hemel', is de conclusie, verwijzend naar de bijnaam van Villarreal: El Submarino Amarillo.

'Glorieus', oordeelt El Mundo Deportivo. 'Gdansk zal voor altijd een bedevaartsoord blijven voor de supporters van Villarreal. De plek van de eerste titel in de historie, en dan ook nog tegen een gigantische club als United. In de strafschoppenreeks was het lot gunstig gezind aan de club uit de provincie, die geen plafond lijkt te hebben. Zij wonnen de wedstrijd met hun voeten en met hun ziel. Emery en zijn jongens zijn onsterfelijk.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Villarreal
Meer over Villarreal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.