Spaanse media loven Koeman, de trainer die talenten de kans geeft

Reacties

Natuurlijk valt er nog een hoop te verbeteren aan het spel van Barcelona, maar over één ding zijn de Spaanse media het eens: Ronald Koeman bewijst opnieuw dat hij niet schuwt om een kans te geven aan jonge aanstormende talenten. En daarmee onderscheidt de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal zich van veel andere trainers.

Spaanse media loven Koeman, de trainer die talenten de kans geeft
© Pro Shots

Eerder dit seizoen werd daar nog even aan getwijfeld, toen duidelijk werd dat Riqui Puig op weinig speeltijd hoefde te rekenen. Maar inmiddels zijn ze er in Spanje van overtuigd: Koeman is de juiste man om aanstormende talenten als Pedri en Ansu Fati (foto) tot wasdom te laten komen bij Barcelona. Marca wijdt zelfs een heel artikel aan alle topspelers die onder de huidige trainer van Barça de eerste stap zetten op weg naar een lange, succesvolle loopbaan: Los niños de Koeman, staat erboven. Oftewel: de kids van Koeman.

Aanleiding is het uitstekende optreden van de zeventienjarige Pedri in het Champions League-duel van afgelopen woensdag met Juventus. Het veelbelovende talent kreeg de kans van Koeman, omdat Philippe Coutinho geblesseerd is, en greep die met beide handen aan. Maar het wordt ook gezien als de verdienste van de Nederlandse trainer, want veel andere coaches hadden het waarschijnlijk niet aangedurfd om zo'n jonge speler voor de leeuwen te gooien in zo'n grote wedstrijd op het allerhoogste podium.

De cover van Mundo Deportivo, met daarop ruim aandacht voor Pedri.
De cover van Mundo Deportivo, met daarop ruim aandacht voor Pedri.

Zowel Marca als Mundo Deportivo ziet het vertrouwen geven aan jonge talenten als een rode draad door de trainersloopbaan van Koeman lopen, die als aanhanger van de filosofie van Johan Cruijff geen boodschap heeft aan de leeftijd van een speler. Goed genoeg is oud genoeg. Het gold bij Ajax voor spelers als Zlatan Ibrahimovic, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart, in zijn periode bij Valencia voor de toen nog jonge Juan Mata en Éver Banega en bij Oranje paste Koeman met Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt ook twee jonge spelers in.

Ook Virgil van Dijk en Sadio Mané, die als aankopen van Koeman een transfer naar Liverpool verdienden bij Southampton, worden genoemd in het indrukwekkende rijtje spelers dat Marca achter elkaar zet om duidelijk te maken dat de huidige trainer van Barcelona altijd heeft gedurfd om jonge en/of relatief onbekende spelers de kans te geven. Het aantrekken van Sergiño Dest is daarvan ook een voorbeeld, zoals de Madrileense sportkrant ook verwacht dat Ousmane Dembélé zijn loopbaan weer op de rit krijgt onder Koeman.

En Pedri dus. Koeman was na de winst op Juventus zelf ook lovend over de zeventienjarige technicus, die afgelopen zomer overkwam van Las Palmas. 'Het opteden van Pedri was indrukwekkend, hij toonde persoonlijkheid ondanks zijn jonge leeftijd. Hij zal een geweldige speler worden voor Barça.' Volgens Sport zien ze in Camp Nou een nieuwe Coutinho in de Spaanse jeugdinternational, die nog wel wat meer body moet krijgen. Al ligt zijn kracht ergens anders, weet Pedri. 'Ik denk liever sneller dan mijn tegenstander, dan dat ik gespierd ben.'

Ook in onze rubriek CL-talk ging over Pedri: 'Briljant'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.