Koeman blij met Barça: 'De beste wedstrijd onder mijn leiding'

Reacties

Ronald Koeman is een tevreden trainer na de 0-2 uitzege van zijn ploeg op Juventus. De Barcelona-coach sprak achteraf ook bemoedigende woorden over Antoine Griezmann.

Koeman blij met Barça: 'De beste wedstrijd onder mijn leiding'
© Pro Shots
Juventus
Juventus
0 - 2
Barcelona
Barcelona

De 29-jarige Fransman scoorde slechts eenmaal in zijn laatste negentien wedstrijden voor Barcelona, maar mocht het in Turijn dan eindelijk eens vanaf zijn favoriete plek proberen: als schaduwspits achter Lionel Messi. Griezmann deed zeker niet alles goed, maar was wel twee keer dicht bij een doelpunt, beide keren stuitte hij op de paal. Bovendien creëerde hij een goede kans voor Messi, die de bal net voorlangs schoot.

'Bij de kansen van Antoine was het in mijn ogen echt een kwestie van pure pech. Hij had de bal in beide situaties niet beter kunnen raken', sprak Koeman achteraf op zijn persconferentie. 'Antoine moet hard blijven werken, maar hij creëert wel kansen, dus we hebben weinig te klagen', vulde Koeman aan.

De 57-jarige oefenmeester gebruikte de tweede helft van de wedstrijd tegen Juventus voor een experiment. Ronald Araujo viel uit en dus schoof hij Frenkie de Jong een linie naar achter. De oud-Ajacied speelde na de hervatting in het centrum van de defensie, naast Clément Lenglet. 'We wisten voor dit seizoen al dat we dun in onze centrumverdedigers zitten. Als er één wegvalt, hebben we gelijk problemen, maar ik vond dat Frenkie het goed deed. Hij heeft in Nederland ook al op die plek gespeeld.'

Koeman was sowieso erg tevreden over het optreden van zijn ploeg. 'We hadden de wedstrijd eerder moeten beslissen. We hadden veel goede kansen en doelpogingen, maar we waren de betere ploeg. Ons positiespel was goed, we bereikten telkens de vrije man. We haden diepte en hadden dus nog vaker kunnen scoren. Het was een uitstekende overwinning, ik ben er blij mee. Dit was de beste en meest complete wedstrijd onder mijn leiding.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.