'Overbodige' Riqui Puig rekent op kans van Koeman bij Barcelona

Reacties

Ronald Koeman opende vorige maand de deur voor zijn vertrek, maar Riqui Puig bleef bij Barcelona. De middenvelder rekent erop dat hij zijn kansen nog wel zal gaan krijgen.

'Overbodige' Riqui Puig rekent op kans van Koeman bij Barcelona
© Pro Shots

De 21-jarige Puig wordt al een tijdje gezien als een van de grootste talenten uit de eigen jeugdopleiding en speelde in het afgelopen seizoen veertien wedstrijden in het eerste elftal. Dit seizoen moest het jaar van zijn doorbraak gaan worden, maar Koeman vertelde in september aan Puig dat hij niet op veel speelminuten hoefde te rekenen en dat hij misschien beter kon vertrekken.

De boodschap van Koeman zorgde voor behoorlijk wat ophef in Catalonië, maar tot een transfer kwam het niet. Puig zit nog altijd bij Barcelona en heeft, ondanks de teksten van Koeman en het feit dat hij in de eerste competitiewedstrijden van dit seizoen niet in actie kwam, een goed gevoel over dit seizoen.

'Ja, ik ben optimistisch over mijn kansen op speelminuten, anders zou ik niet bij Barcelona zijn gebleven', vertelt Puig aan Marca. 'Ik wil bij deze club slagen en mijn positie claimen, aan iets anders denk ik niet. Ik ben heel gelukkig in Barcelona, mijn familie is hier en ik verwacht uiteindelijk te gaan spelen.'

De woorden van Koeman heeft Puig inmiddels naar de achtergrond verdreven. 'Nee, het was geen moeilijk gesprek met de trainer. Koeman heeft me nooit gezegd dat ik geen speelminuten zou krijgen. Hij vertrouwt me en ik denk dat hij mij de kans zal geven om te laten zien dat ik voor deze geweldige club van waarde kan zijn', aldus de technicus.

'Het Barça van Koeman maakt al écht indruk'
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.