Spaanse justitie blijft jagen op vrijgesproken Neymar

Reacties

Barcelona-aanvaller Neymar is nog niet verlost van de Spaanse aanklager. Die heeft beroep aangetekend tegen de eerdere vrijspraak.

Spaanse justitie blijft jagen op vrijgesproken Neymar

Vorige week werden Neymar en diens vader vrijgesproken van fraude en corruptie rond de transfer van de aanvaller van Santos naar Barcelona in 2013. Aanvankelijk meldde de Catalaanse club 57 miljoen voor zijn Braziliaanse sterspeler te hebben betaald, maar dat bleek uiteindelijk veel meer te zijn.

De Spaanse rechters zagen onvoldoende bewijs om Neymar te veroordelen. Maar de aanklager legt zich niet neer bij deze uitspraak. 'We kunnen het oordeel van de rechters niet delen', luidde de verklaring. Er zouden enige relevante documenten niet gebruikt zijn in de rechtszaak.

Barcelona werd eerder ook al aangeklaagd in deze zaak vanwege belastingontduiking en fraude rond de transfer. De club kocht deze zaak eerder al af met een schikking van vijf miljoen euro.

Voor Neymars ploeggenoot Lionel Messi liep het onlangs minder goed af in de rechtszaal. De Argentijn werd tot 21 maanden voorwaardelijke celstraf veroordeeld vanwege belastingfraude.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.