Spaanse fans eisen pensioen uitgesproken Piqué: 'Spanje is jouw natie'

Reacties

Gerard Piqué heeft zich niet populair gemaakt bij supporters van het Spaanse elftal. De verdediger, die een groot voorstander is van een onafhankelijk Catalonië, sprak zich zondag uit over de situatie in Spanje en zijn positie bij de nationale ploeg.

Spaanse fans eisen pensioen uitgesproken Piqué: 'Spanje is jouw natie'

Een geëmotioneerde Piqué gaf aan dat hij bereid is om te stoppen als international, wanneer personen binnen de Spaanse bond problemen hebben met zijn gedachtengoed. De verdediger van Barcelona meldde zich desondanks maandag bij de selectie van Julen Lopetegui voor de WK-kwalificatieduels met Albanië (vrijdag) en Israël (maandag).

Op de eerste training van het elftal werd hij allesbehalve hartelijk ontvangen door de aanwezige fans. Zij jouwden Piqué uit en schreeuwden 'Piqué, klootzak, uit de selectie jij' en 'Spanje is jouw natie'. De politie verwijderde een spandoek met de tekst 'Ik wil dat je zelf opstapt, ik wil dat je eruit wordt gezet. Je bent om te kotsen'.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De heisa volgt op de zondag die in het teken stond van het referendum in Catalonië, dat zich wil afscheiden van Spanje. De nationale politie probeerde het referendum te voorkomen door hardhandig in te grijpen. Daarbij raakten honderden mensen gewond.

Door de onrust speelde Barcelona het duel met Las Palmas in Camp Nou (3-0 winst) zonder publiek. Uit sympathie voor de bevolking wilde de club aanvankelijk niet in actie komen. Omdat de bond dreigde met een aftrek van zes punten, besloot Barça om de wedstrijd toch te spelen.

Cillessen: 'In een leeg stadion spelen doet wat met een speler'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.