Spaanse bond gaat zich mengen in veelbesproken racisme-zaak

Reacties

Er wordt een officieel onderzoek ingesteld naar het vermeende racistische incident tussen Juan Cala en Mouctar Diakhaby tijdens de competitiewedstrijd Cádiz – Valencia. De Spaanse voetbalbond gaat zich ermee bemoeien nu de spelers en clubs er niet uit komen.

Spaanse bond gaat zich mengen in veelbesproken racisme-zaak
© Pro Shots
Cádiz
Cádiz
2 - 1
Valencia
Valencia

Cádiz - Valencia werd zondag na een halfuur onderbroken, nadat Diakhaby had aangegeven dat hij racistisch bejegend was. Zijn ploeggenoten stapten samen met de emotionele verdediger van het veld af. Na een onderbreking van ongeveer een kwartier werd de wedstrijd vervolgd: Diakhaby had zijn medespelers gevraagd om het duel uit te spelen, mede vanwege de dreiging dat Valencia anders een reglementaire nederlaag zou kunnen lijden. De verdediger kwam zelf niet terug voor het restant en werd vervangen door Hugo Guillamon.

Cádiz-verdediger Cala ontkende na de wedstrijd dat hij een racistische opmerking had gemaakt, maar gaf wel aan dat hij ruzie had met Diakhaby. Door in te grijpen, hoopt de Spaanse voetbalbond verdere escalatie in dit incident te voorkomen. Cala liet eerder nog weten dat hij gerechtelijke stappen overweegt te ondernemen, omdat hij van alle kanten verbaal werd belaagd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.