Cádiz-verdediger Cala ontkent racisme: 'Ik geloof hem als hij dat zegt'

Reacties

Cádiz-verdediger Cala ontkent dat hij Mouctar Diakhaby zondag racistisch heeft beledigd tijdens de wedstrijd tegen Valencia. Hij krijgt steun van zijn coach, die Cala op zijn woord gelooft.

Cádiz-verdediger Cala ontkent racisme: 'Ik geloof hem als hij dat zegt'
© Pro Shots
Cádiz
Cádiz
2 - 1
Valencia
Valencia

Cádiz - Valencia werd zondag na een halfuur onderbroken, nadat Diakhaby had aangegeven dat hij racistisch bejegend was. Zijn ploeggenoten stapten samen met de emotionele verdediger van het veld af. Na een onderbreking van ongeveer een kwartier werd de wedstrijd vervolgd: Diakhaby had zijn medespelers gevraagd om het duel uit te spelen, mede vanwege de dreiging dat Valencia anders een reglementaire nederlaag zou kunnen lijden. De verdediger kwam zelf niet terug voor het restant en werd vervangen door Hugo Guillamon.

Cala speelde de eerste helft nog uit, maar werd vervolgens gewisseld. De verdediger heeft tegen zijn coach Álvaro Cervera gezegd dat hij Diakhaby niet racistisch beledigd heeft. 'Ik vind dat racisme bestraft moet worden, maar ik geloof mijn speler als hij me dit zegt', zei Cervera tegen de Spaanse media. 'We hebben een heel eerlijk elftal en dit soort dingen doen wij niet.' Cala heeft wel aangegeven dat hij ruzie had met Diakhaby, maar ontkent dus racistisch taalgebruik.

Cádiz heeft een officieel statement op de clubsite geplaatst. De club benadrukt dat het tegen iedere vorm van racisme is en dat iedereen die zich hier schuldig aan maakt bestraft moet worden: of die persoon nu bij de club speelt of niet. Cádiz benadrukt ook dat het niet twijfelt aan de eerlijkheid van alle leden binnen de ploeg, 'die felle strijders zijn in de strijd tegen racisme en wier houding altijd voorbeeldig is geweest in alle wedstrijden die zijn gespeeld'.

Tot slot meldt Cádiz dat het zich niet kan uitlaten over ruzies tussen spelers tijdens een wedstrijd. De scheidsrechter van dienst nam in zijn rapport op dat Diakhaby wel melding had gemaakt van een racistische opmerking

Dinsdag zal Cala een persconferentie beleggen om zijn standpunt uit te leggen. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.