Spaanse armada houdt ongeslagen Chelsea in spoor City

Reacties

Chelsea heeft nog altijd niet verloren in de Premier League. Dankzij een door Spanjaarden geïnspireerde thuiszege op stadgenoot Crystal Palace blijven de Londenaren in het spoor van de eveneens nog ongeslagen koploper Manchester City.

Spaanse armada houdt ongeslagen Chelsea in spoor City
Chelsea
Chelsea
3 - 1
Crystal Palace
Crystal Palace

Sinds de aanstelling van manager Maurizio Sarri afgelopen zomer verloren The Blues alleen de eerste wedstrijd onder leiding van de Italiaan: de strijd om het Community Shield. Sinds die nederlaag op 5 augustus bleef Chelsea in alle competities ongeslagen. Tot zondag leverden de tien Premier League-duels zeven zeges en drie remises op, in de League Cup werd tweemaal gewonnen (waaronder midweeks, thuis tegen Derby County) en de drie duels in de Europa League leverden eveneens de volle buit op.

Ook zondag kon Stamford Bridge juichen, met dank aan drie goals van vrijwel uitsluitend Spaanse makelij. Na iets meer dan een halfuur werd een schot van Pedro weggewerkt, maar de bal belandde precies terug in zijn voeten. Met een tweede inzet bereikte hij (ietwat gelukkig) zijn landgenoot Alváro Morata, die knap aannam en adequaat reageerde: 1-0.

Crystal Palace (met voormalig Chelsea-verdediger Patrick van Aanholt in de basis) had nauwelijks iets in de melk te brokkelen, de gelijkmaker kort na rust viel dan ook uit het niets. Na een knappe combinatie door het hart van de Chelsea-defensie mocht Andros Townsend alleen op het vijandelijke doel af, zijn afronding was feilloos.

Andros Townsend rent juichend weg na zijn 1-1 tegen Chelsea.
Andros Townsend rent juichend weg na zijn 1-1 tegen Chelsea.

In de 64ste minuut besloot Sarri in te grijpen. De met lichte pijntjes kampende Eden Hazard begon op de bank, maar zijn worstelende team had zijn ingevingen duidelijk nodig. Zijn entree sorteerde vrijwel direct effect. Nauwelijks twee minuten na zijn invalbeurt belandde een uitdraaiende vrije trap van de Belg voorbij de tweede paal bij Morata, die met een pegel met links de verre hoek vond.

Daarmee was het verzet van The Eagles gebroken. Ook de derde goal was een Spaanse co-productie: na een lage voorzet van Marcos Alonso schoot Pedro overtuigend raak. Daar bleef het bij, mede omdat Morata in de slotminuut een gouden kans op de 4-1 verprutste. Door de overwinning staat Chelsea nu tweede, met twee punten minder dan de soevereine koploper Manchester City. Ook Liverpool verzamelde tot nu toe 27 punten in elf duels, maar Chelsea heeft een beter doelsaldo.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
5
Arsenal
38
21
7
10
73-51
+22
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.