Chelsea na knotsgekke helft langs Lampard, Arsenal maakt het spannend

Chelsea heeft woensdag de kwartfinale van het toernooi om de League Cup bereikt door het Derby County van manager Frank Lampard uit te schakelen. Arsenal kreeg het met tien man nog even benauwd tegen Blackpool.

Chelsea
Chelsea
3 - 2
Derby County

Frank Lampard keerde als manager van Championship-club Derby County terug bij Chelsea, waar hij als speler furore maakte. Het spektakel zat op Stamford Bridge vooral in de eerste helft, waarin Chelsea drie keer op voorsprong kwam. Eerst al na vijf minuten met dank aan Derby County-verdediger Fikayo Tomori, die de bal in eigen doel werkte. Bij de bezoekers speelde huurling Mason Mount mee tegen zijn broodheer Chelsea.

Derby County vocht zich snel terug en kwam dankzij Jack Marriott op gelijke hoogte na slordig balverlies van Chelsea. De thuisploeg werd echter weer in het zadel geholpen door de bezoekers, want Richard Keogh zorgde na twintig minuten voor de tweede eigen goal van de avond. Kort daarna maakte Martyn Waghorn er op aangeven van Mount 2-2 van. Chelsea ging wel met een voorsprong de rust in dankzij Cesc Fàbregas (3-2). In de tweede helft vielen er ondanks kansen aan beide kanten geen doelpunten meer.

Arsenal
Arsenal
2 - 1
Blackpool
Blackpool

Arsenal-manager Unai Emery gaf flink wat vaste krachten rust in het League Cup-duel met Blackpool dat uitkomt in de League One. Routinier Stephan Lichtsteiner opende na ruim een half uur de score door uit een voorzet van Matteo Guendouzi raak te schieten. Kort na rust verdubbelde Emile Smith-Rowe de marge nadat Derby County-keeper Mark Howard een poging van Carl Jenkinson had gestopt.

Enkele minuten na de 2-0 moest Arsenal wel met tien man verder nadat Guendouzi voor de tweede keer een gele kaart pakte. De thuisploeg was vervolgens via Henrikh Mkhitaryan dicht bij 3-0, maar de Armeniër schoot naast. Blackpool trof wel doel. Paudie O'Connor bracht de spanning terug met een rake kopbal. De doelpuntenmaker moest er in de slotfase nog vanaf met een directe rode kaart voor een charge op invaller Pierre-Emerick Aubameyang.

West Ham United
1 - 3
Tottenham Hotspur

Slechts twee dagen na de Premier League-ontmoeting met Manchester City (0-1 nederlaag) moest Tottenham Hotspur weer aan de bak en dus koos manager Mauricio Pochettino voor veel reserves. Heung-min Son, die tegen City op de bank bleef, opende tegen West Ham United de score. De Zuid-Koreaan schoot na geklungel achterin bij de thuisploeg onberispelijk hard raak en zorgde na rust voor 0-2. Lucas Pérez bracht met nog twintig minuten te gaan de spanning terug, maar door een goal van Fernando Llorente eindigde het Londense onderonsje in 1-3.

Middlesbrough
1 - 0
Crystal Palace

Middlesbrough zorgde voor een stunt door Premier League-club Crystal Palace uit te schakelen. Bij de bezoekers stond Jairo Riedewald in de basis. De voormalig Ajacied mag zich in het toernooi om de League Cup laten zien en bleef in de Premier League tot nu toe nog op de bank. Lewis Wing zorgde in de extra tijd van de eerste helft voor de enige treffer van de avond.