Spaans international Munir hoopt op WK-deelname met Marokko

Reacties

De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) en Munir El Haddadi stappen naar het sporttribunaal CAS. Op die manier hoopt de speler van Barcelona (momenteel verhuurd aan Alavés) deel te nemen aan het WK.

Spaans international Munir hoopt op WK-deelname met Marokko

Munir, die geboren is in Spanje en een Marokkaanse vader heeft, speelde als invaller voor zijn geboorteland in het EK-kwalificatieduel met Macedonië in 2014. Daarom mag hij volgens de FIFA-reglementen niet meer uitkomen als international voor Marokko, dat deze zomer Spanje treft op het WK.

De 22-jarige aanvaller wil in Rusland aanwezig zijn namens de Leeuwen van de Atlas. Daarom hebben hij en de bond een verzoek bij het CAS ingediend om een uitzondering te maken op de regels van de FIFA, die eenzelfde verzoek van hen in maart afwees.

Mocht Munir zijn zin krijgen, dan lijkt de weg open te liggen voor meerdere spelers met een dubbele nationaliteit om over te stappen. De FIFA gaf onlangs aan dat ze in de toekomst misschien coulanter om zullen gaan met dergelijke gevallen.

Dat zou betekenen dat bijvoorbeeld Anwar El Ghazi een poging kan doen om voor Marokko te spelen. De aanvaller van Lille, die net als Munir een Marokkaanse vader heeft, koos in 2015 voor Oranje. Na zijn optredens in de EK-kwalificatiereeks tegen Kazachstan en Tsjechië speelde El Ghazi geen interland meer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.