Southgate neemt het op voor Henderson na tirade Keane

Reacties

Gareth Southgate heeft koeltjes gereageerd op de tirade van Roy Keane. De Ierse analyticus had rond het laatste oefenduel van de Engelsen, die Roemenië met 1-0 versloegen, zijn giftige pijlen gericht op de Liverpool-middenvelder.

Southgate neemt het op voor Henderson na tirade Keane
© Pro Shots

Henderson viel in dat duel in en maakte zo zijn eerste speelminuten sinds februari. Een liesblessure hield hem maanden aan de kant. Keane vond dat allemaal maar onzin. De voormalige middenvelder van Manchester United meende dat Henderson nooit fit genoeg kan zijn voor het EK.

Keane liet het daar niet bij, hij meende dat de fitheid van Henderson zelfs een afleiding zou kunnen vormen voor de Engelsen. 'Ik hoor veel mensen zeggen dat ze hem er zo graag bij willen, maar waarom? Doet hij kaarttrucjes? Kan hij zingen? Organiseert hij quizzen in de avond? Wat doet hij?', vroeg de Ier zich hardop af.

Die uitspraken gingen in de Engelse voetbalwereld als een lopend vuurtje en werden uiteraard voorgelegd aan de bondscoach. 'We zijn helemaal door niemand afgeleid. Henderson heeft een grote en goede invloed op de groep. Er is helemaal geen sprake van verdeeldheid. We kijken reëel wat er mogelijk is gezien zijn fitheid. We hebben nu 26 spelers om uit te kiezen', aldus de Engelse keuzeheer, die eerder al wel had laten weten niet blij te zijn met de penalty die Henderson opeiste. Volgens Southgate had Dominic Calvert-Lewin de bal moeten pakken.

Engeland neem het op het EK in Groep D op tegen Kroatië, Schotland en Tsjechië. Zondag staat het duel met de Kroaten op het menu. 

Europees Kampioenschap

Stand Groep D Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
2
1
0
2-0
+2
7
2
Kroatië
3
1
1
1
4-3
+1
4
3
Tsjechië
3
1
1
1
3-2
+1
4
4
Schotland
3
0
1
2
1-5
-4
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer J. Henderson
Meer over J. Henderson
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.