Southgate gooit systeem bij WK-start om, maar houdt vast aan Maguire

Reacties

Harry Maguire start 'gewoon' in de basis in het eerste WK-duel van Engeland met Iran. Verder kiest bondscoach Gareth Soutgate voor Arsenal-aanvaller Bukayo Saka in plaats van Manchester City-technicus Phil Foden en valt op dat hij zijn systeem heeft omgegooid.

Southgate gooit systeem bij WK-start om, maar houdt vast aan Maguire
© Pro Shots
Engeland
Engeland
6 - 2
Iran
Iran

In de Nations League-wedstrijden van september tegen Italië (0-1) en Duitsland (3-3) koos Southgate namelijk nog voor een 3-4-2-1-formatie, nu treedt Engeland aan met vier verdedigers. Maguire staat centraal achterin. De 29-jarige verdediger is zijn basisplaats bij Manchester United al een tijdje kwijt en werd ook flink bekritiseerd na zijn laatste optredens voor Engeland, maar hij krijgt het vertrouwen van de bondscoach.

Aan de zijde van Maguire staat John Stones. Southgate kiest achterin daarmee voor ervaring, samen speelden de twee verdedigers 107 interlands. Op het middenveld is wel plek voor de jeugd. Jude Bellingham maakt zijn WK-debuut, de negentienjarige parel van Borussia Dortmund vormt met Declan Rice (West Ham United) het hart van de Engelse ploeg. Liverpool-captain Jordan Henderson (32) begint daardoor op de bank.

Op het middenveld is door het 4-3-3-systeem ook plek voor Mason Mount (Chelsea, ex-Vitesse). Voorin krijgen aanvoerder Harry Kane en Chelsea-aanvaller Raheem Sterling aan de rechterkant gezelschap van Saka. In Engeland gingen er ook stemmen op om Foden aan de aftrap te laten verschijnen, maar hij begint op de bank. Bij tegenstander Iran begint Feyenoord-aanvaller Alireza Jahanbakhsh in de basis.

Opstelling Engeland: Pickford; Trippier, Stones, Maguire, Shaw; Rice, Mount, Bellingham; Saka, Kane, Sterling.

Opstelling Iran: Beiranvand; Moharrami, Pouraliganji, Hosseini, Mohammadi; Jahanbakhsh, Nourollahi, Cheshmi, Karimi, Hajsafi; Taremi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep B Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
2
1
0
9-2
+7
7
2
Verenigde Staten
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Iran
3
1
0
2
4-7
-3
3
4
Wales
3
0
1
2
1-6
-5
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.