Maguire reageert op kritiek: 'Die mensen schrijven dat voor de clicks'

Reacties

Harry Maguire hoopt ondanks zijn huidige reserverol bij Manchester United deel uit te gaan maken van de Engelse WK-selectie. De verdediger is op Old Trafford niet langer een vaste waarde, maar kwam vrijdag in het verloren Nations League-duel met Italië negentig minuten in actie in Milaan.

Maguire reageert op kritiek: 'Die mensen schrijven dat voor de clicks'
Italië
Italië
1 - 0
Engeland
Engeland

Engeland degradeerde door de verliespartij naar Divisie B in de Nations League. Voor de ontmoeting met de Italianen gaf bondscoach Gareth Southgate Maguire het vertrouwen ondanks de voortdurende kritiek op zijn spel én zijn reserverol bij United, waar de centrale verdediger sinds de komst van Erik ten Hag niet meer zeker is van een basisplaats.

Southgate liet de 46-voudig international niet vallen en posteerde hem in het hart van de defensie naast Eric Dier. Maguire sprak na de wedstrijd in Milaan de hoop uit ondanks zijn huidige rol bij United mee te gaan naar het WK in Qatar, waar Engeland voor de groepsfase gekoppeld is aan de Verenigde Staten, Wales en Iran.

Voor de clicks
'Ik voel me goed, ben fit en klaar om wedstrijden te spelen', zei Maguire tegen talkSPORT. 'Ik weet niet wat er over mijn huidige vorm en situatie is gezegd en geschreven. Daar houd ik me niet mee bezig. Ik voelde me heel goed na de laatste drie interlands in de zomer en de goede voorbereiding op het nieuwe seizoen. Alleen liet de manager (Ten Hag, red.) mij een keer buiten de ploeg en sindsdien winnen we wedstrijden.' 

'Ik werk ontzettend hard op de trainingen om klaar te zijn als mijn kans weer komt. Dat is alles wat ik nu kan doen om het team te helpen. Wat andere mensen zeggen interesseert me niet. Wanneer er iets over de aanvoerder van United te schrijven is, dan wordt dat breed uitgemeten. Die mensen schrijven dat ook alleen voor zoveel mogelijk clicks.'

'Ik ging naar het EK na een blessureperiode van acht weken en speelde toen ook geen enkele wedstrijd in de voorbereiding, maar uiteindelijk verdiende ik wel een plek in het beste team van het EK. Ik verwacht nu ook niet dat ik roestig zal worden', verklaart Maguire, die vorig jaar met Engeland de EK-finale op Wembley verloor van Italië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.