Southgate geeft geplaagde Rooney het vertrouwen

Reacties

Wayne Rooney begint vrijdagavond in de WK-kwalificatiewedstrijd van Engeland tegen Schotland (aftrap 20.45 uur) in de basis, zo heeft interim-bondscoach Gareth Southgate bevestigd.

Southgate geeft geplaagde Rooney het vertrouwen

Rooney kent een zwaar seizoen. Bij Manchester United is de Engelsman niet langer zeker van een basisplaats en bij de laatste interland van The Three Lions begon de 31-jarige captain eveneens op de bank (0-0 tegen Slovenië). Southgate zegt progressie te zien bij de aanvallende middenvelder. 'Het gaat nu beter met hem, hij is scherper. Hij is als ervaren speler zeker van waarde voor de wedstrijd tegen Schotland. Ik aarzelde dan ook niet om hem te selecteren.'

Het is nog de vraag of Southgate van de Engelse voetbalbond FA het vertrouwen krijgt om de ontslagen Sam Allardyce definitief op te volgen als bondscoach. Als het aan Jordan Henderson ligt, dan blijft de oud-verdediger aan. 'Hij doet het geweldig nadat hij de kans heeft gekregen en hij heeft de steun van de spelersgroep', stelt de Liverpool-middenvelder.

Voor Southgate is de wedstrijd tegen Schotland een mooie gelegenheid zijn sollicitatie kracht bij te zetten, al zegt hij zich daar niet op te focussen. Na twee zeges en een gelijkspel wil de koploper in Groep F de uitstekende start een vervolg geven. 'Het draait niet om mij, ik wil dat de spelers genieten van de ervaring, beter worden en ook het gevoel hebben dat ze zich ontwikkelen. Ik weet dat ik prima om kan gaan met de druk. Voor wedstrijden als die van morgen ben ik actief in de voetbalwereld', aldus de bondscoach donderdagochtend tijdens zijn persconferentie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.