Southgate ook bij slechte resultaten Engelands topfavoriet

Reacties

Gareth Southgate is de topkandidaat om Sam Allardyce permanent op te volgen als bondscoach van Engeland, ook wanneer hij tijdens de komende interlands tegen Schotland (11 november, WK-kwalificatie) en Spanje (15 november, vriendschappelijk) slechte resultaten boekt.

Southgate ook bij slechte resultaten Engelands topfavoriet

'Gareth is een aannemelijke kandidaat, hij is internationaal gepokt en gemazeld, heeft geweldig werk verricht bij Jong Engeland en wil dat vertalen naar het nationale elftal', zegt bondsvoorzitter Martin Glenn van de FA tegen Sky Sports. Southgate volgde in september Sam Allardyce op, die ontslagen werd nadat journalisten van The Daily Telegraph twee gesprekken hadden opgenomen waarin hij uitlegde hoe je de FA-regels kon omzeilen. De 46-jarige ex-trainer van Middlesbrough stond hierdoor aan het roer tijdens de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Malta (2-0 winst) en Slovenië (0-0) en zal ook tijdens de komende twee duels de interim-manager van Engeland zijn.

'Ook al doet hij het niet goed tijdens de komende twee wedstrijden, dan nog zal hij een goede kandidaat zijn. Je beoordeelt een manager niet op één of twee wedstrijden', zegt Glenn, die Southgate bovenaan zijn lijstje heeft staan om Allardyce op de lange termijn op te volgen.

Want Engeland heeft behoefte aan een Engelse bondscoach voor de lange termijn, vindt Glenn. 'Engelse teams zijn technisch gezien beter dan ooit tevoren. Maar de angstfactor zit ons in de weg. Wanneer een speler het Engeland-shirt aantrekt, krijg je vaak niet dezelfde prestaties als bij zijn club. Dit is iets wat draait om teamgeest. Wales en IJsland hadden dat bijvoorbeeld tijdens het afgelopen EK wel. Zij waren er klaar voor om door het vuur te gaan. Wij hebben iemand nodig die dat kan creëren. Daarom hebben we er een sterke voorkeur voor dat de bondscoach voor de lange termijn Engels is.'

Rooney
Southgate zelf gaf aan dat Wayne Rooney ondanks zijn nieuwe status als bankzitter bij Manchester United nog altijd voorkomt in zijn plannen. De 31-jarige middenvelder annex aanvaller begon ook bij Engeland op de bank voor het duel met Slovenië. 'Hij is onze aanvoerder en heeft veel invloed in de groep', denkt Southgate. 'Dat zal niet veranderen. Ik denk dat zijn leidinggevende kwaliteiten goed naar voren zijn gekomen tijdens de tien dagen dat ik met hem heb kunnen werken. Ik had dat nog nooit vanuit de eerste hand kunnen zien. Het was erg indrukwekkend.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.