Sosa grijpt zijn kans bij Kroatië: 'De kritiek was voor mij extra motivatie'

Reacties

Borna Sosa hielp Kroatië dinsdagavond met een assist bij de winnende goal aan kwalificatie voor het EK in Duitsland. De linksback van Ajax was extra gemotiveerd om te presteren na de kritiek van bondscoach Zlatko Dalic.

Sosa grijpt zijn kans bij Kroatië: 'De kritiek was voor mij extra motivatie'
© Pro Shots
Kroatië
Kroatië
1 - 0
Armenië
Armenië

Kroatië had aan een overwinning op Armenië genoeg voor de tweede plek in Groep D, achter het al geplaatste Turkije. Met Ante Budimir en Sosa waren het nota bene twee spelers die hun plek in het elftal waren kwijtgeraakt die nu de hoofdrol vertolkten. De 32-jarige spits van Osasuna werd sinds het WK niet meer opgeroepen, maar maakte zijn rentree omdat de andere aanvallers ook teleurstelden. En Sosa, in Qatar nog basisspeler, kreeg voor het eerst in vijf duels weer een basisplaats.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dalic verklaarde na afloop dat hij voor de 25-jarige Ajacied koos, omdat hij weer met twee linkspoten in de defensie wilde spelen. De rechtsbenige Martin Erlic (Sassuolo) moest centraal achterin daarom plaatsmaken voor Manchester City-verdediger Josko Gvardiol, waardoor Sosa in het elftal kwam als linksback. 'Die keuze pakte goed uit, dat blijkt wel uit het resultaat', zei de bondscoach na afloop op zijn persconferentie tegen Kroatische media over de linksback, op wie hij eerder nog kritiek had gehad.

Sosa greep zijn kans met beide handen aan en bereidde vlak voor rust de winnende goal van Budimir voor. De ex-speler van VfB Stuttgart had geen problemen met de kritiek van Dalic. 'Hij heeft het recht om meer van mij te verwachten, omdat ik in Stuttgart elk seizoen meer dan tien assists gaf. Dat was voor mij alleen maar een extra motivatie om het beter te doen', reageerde de linksback, die blij was met zijn rol bij de 1-0. 'Er viel vlak rust een last van onze schouders af. We begonnen de tweede helft veel kalmer.'

Modric
En dus mag Sosa zich met zijn land nu opmaken voor het EK in Duitsland, waar hij vijf jaar uitkwam voor Stuttgart. Voor Luka Modric wordt het mogelijk zijn laatste kunstje als international. De 38-jarige vedette van Real Madrid weet dat het nog veel beter moet als Kroatië hoge ogen wil gooien. 'We zijn blij dat we ons hebben gekwalificeerd. Het was moeilijk, maar we hebben het verdiend. We zullen veel dingen moeten verbeteren. Als we een belangrijke rol willen spelen op het EK, zal het veel beter moeten.'

Ook Josip Sutalo speelde mee bij Kroatië. De verdediger sprak zich onlangs nog uit over zijn moeizame start bij Ajax.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep D EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Turkije
8
5
2
1
14-7
+7
17
2
Kroatië
8
5
1
2
13-4
+9
16
3
Wales
8
3
3
2
10-10
0
12
4
Armenië
8
2
2
4
9-11
-2
8
5
Letland
8
1
0
7
5-19
-14
3
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Kroatië
Meer over Kroatië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.