Sonck Ajax' goudhaantje tegen Club Brugge

Club Brugge heette verdedigend te spelen, maar de Belgische kampioen maakte het Ajax op eigen veld knap lastig. Door toedoen van Wesley Sonck bleven de punten in Amsterdam (2-0).

Sonck Ajax' goudhaantje tegen Club Brugge

De intenties van Ajax waren duidelijk. Snel combinatievoetbal over de flanken moest het gegroepeerde Club Brugge kapot spelen. En als er de gelegenheid zich zou voordoen, diende Brugge-keeper Butina op de proef gesteld worden. Wesley Sonck en Zlatan Ibrahimovic voldeden in de openingsfase aan die opdracht. In de elfde minuut was er het beoogde snelle Amsterdamse succes. Ibrahimovic zette zijn Belgische aanvalmaatje met een schitterende hakje vrij voor Butina, die dit keer geen kans had.

Club Brugge was door de vroege treffer niet uit het veld geslagen. Ajax, dat na de 1-0 verzuimde door te zetten, hielp de Belgische kampioen daarbij bijna in het zadel. Twee opeenvolgende fouten van achtereenvolgens Tomás Galásek en Petri Pasanen brachten de snelle voorsprong onnodig in gevaar. Julien Escudé redde op de lijn, nadat de doorgebroken Bengt Sæternes Ajax-doelman Bogdan Lobont al had gepasseerd. Het was een signaal dat met Brugge rekening gehouden moest worden.

Met het inbrengen van Wesley Sneijder voor Tom Soetaers probeerde Ajax-coach Koeman in de tweede helft de Brugse dadendrang te beteugelen. Getuige de kans voor Ivan Gvozdenovic had de wissel niet het beoogde effect. Dat gebeurde pas toen Sonck tegen de verhouding in de tweede Amsterdamse treffer maakte. De Belgische spits kneep er op het randje van buitenspel van tussen en was oog in oog met Butina opnieuw de winnaar; 2-0.

De resterende 37 minuten zocht Club Brugge naar de aansluitingstreffer zonder de Ajax-defensie daarbij echt te verontrusten. Het was vooral de thuisclub, die met snelle uitvallen voor het gevaar zorgde. Ondanks kansen voor onder meer Rafael van der Vaart en Sonck bleef de vermoeide Belgische formatie meer tegendoelpunten bespaard.

{"title":"Ronaldo maakt de eerste treffer tegen Tsjechië!","titleMobile":"Ronaldo maakt de eerste treffer tegen Tsjechië!","odd":"4.75","url":"https://b1.trickyrock.com/redirect.aspx?pid=85963507&bid=37517&unibetTarget=/betting/sports/filter/unibet_featured&DE=Testclick","bookmaker":{"name":"Unibet (Kambi)","id":5000,"lightIconUrl":"/dam/jcr:9e3975da-a577-48bd-9e59-8576787a688c/unibet20new20logo20large1-black.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:f8717da0-9ada-466e-af1d-adf75a1cde42/unibet20new20logo20large1.svg","iconSize":27},"image":"jcr:c0fe0929-0b33-4c6c-8d9d-52a9e541ecdb","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Scoort Cristiano Ronaldo direct voor Portugal? Unibet hanteert een verhoogde odd voor een eerste goal van hem tegen Tsjechië.","textMobile":"Scoort Cristiano Ronaldo direct voor Portugal? Unibet hanteert een verhoogde odd voor een eerste goal van hem tegen Tsjechië."}
Bekijk hier al onze video's