Son zet na topjaar historische prestatie neer in eigen land

Reacties

Heung-Min Son is voor de vierde keer in zijn profcarrière verkozen tot Zuid-Koreaans Speler van het Jaar. De aanvaller kreeg de eretitel in 2013, 2014 en 2017 al uitgereikt en is nu weer verkozen tot de beste speler van zijn land.

Son zet na topjaar historische prestatie neer in eigen land
© Pro Shots

Hoewel Son in clubverband naast alle prijzen greep, zette hij zijn sterke ontwikkeling bij Tottenham Hotspur en de Zuid-Koreaanse nationale ploeg wel door. In de tweede helft van het seizoen 2018/19 maakte hij negen doelpunten voor Spurs en trof hij eenmaal doel voor Zuid-Korea.

Met zijn club reikte Son tot de eindstrijd van het Champions League-toernooi, waarin zijn ploeg geklopt werd door Liverpool. Bovendien werd hij bij Tottenham uitgeroepen tot Speler van het Seizoen. In de eerste maanden van dit seizoen maakte de aanvaller opnieuw negen doelpunten in clubverband en overleefde hij met zijn club de groepsfase van de Champions League.

Son had concurrentie van Valencia-middenvelder Kang-In Lee en Bo-Kyung Kim, die door Kashiwa Reysol wordt verhuurd aan Ulsan Hyundai in zijn vaderland. Son kreeg echter een ruime meerderheid van stemmen: 209 tegenover 69 voor Lee en 48 voor Kim.

Niet eerder presteerde een Zuid-Koreaanse speler het om vier keer uitgeroepen te worden tot Speler van het Jaar. Sung-Yueng Ki presteerde het wel om de award driemaal mee naar huis te nemen. Belangrijke kanttekening daarbij is dat de award tussen 1985 en 2009 niet werd uitgereikt. Daardoor liep een topspeler als Ji-Sung Park de prijs in die jaren mis.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.