Son geeft Spurs meer stootkracht én meer opties tegen Ajax

Reacties

Waar er vorige week veel onduidelijkheid heerste over hoe Tottenham Hotspur aan de aftrap zou verschijnen tegen Ajax, zijn Engelse media het dit keer wel eens over de spelers die Mauricio Pochettino in de Johan Cruijff Arena het veld zal insturen. Het heeft alles te maken met de rentree van Heung-Min Son.

Son geeft Spurs meer stootkracht én meer opties tegen Ajax
Ajax
Ajax
2 - 3
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

De Zuid-Koreaanse aanvaller was voor de heenwedstrijd van afgelopen dinsdag in Londen (1-0 zege Ajax) geschorst, maar is nu weer speelgerechtigd. Daardoor laat de vermoedelijke formatie van Spurs zich veel makkelijker voorspellen. Son zal samen met Lucas Moura de voorhoede vormen. In hun rug moeten Dele Alli en Christian Eriksen voor de creatieve impulsen zorgen.

De terugkeer van Son geeft Tottenham meer stootkracht. De 26-jarige aanvaller was in de huidige CL-campagne in drie van de vier knock-outduels trefzeker. In de eerste achtste finale tegen Borussia Dortmund (3-0) kwam de openingstreffer op zijn naam, waarna hij twee maanden later ook in de heenwedstrijd tegen Manchester City (1-0) scoorde. In de return scoorde Son zelfs twee keer (4-3).

Fernando Llorente bezegelde als invaller destijds de uitschakeling van City en zal in de return tegen Ajax opnieuw de rol van pinchhitter krijgen. Vorige week stond de boomlange spits uit Spanje enigszins noodgedwongen in de basis bij afwezigheid van Son en de geblesseerde Harry Kane, maar nu heeft Pochettino dus nog een troefkaart achter de hand. Bovendien lijkt Erik Lamela weer fit.

Achterin verandert er ten opzichte van het heenduel ook het nodige. Davinson Sánchez vormde in het heenduel met Toby Alderweireld en Jan Vertonghen nog het defensieve centrum, maar dat zal door de blessure van de Colombiaanse ex-Ajacied nu uit slechts twee verdedigers bestaan: Alderweireld en de op tijd fitte Vertonghen, die met een masker aan de aftrap verschijnt.

Kieran Trippier en Danny Rose zullen net als vorige week de posities op de flanken bezetten. Op het middenveld is er nu vanaf de aftrap een plek voor Moussa Sissoko. De Franse krachtpatser viel vorige week in na het uitvallen van Vertonghen, waarna Spurs de wedstrijd - dankzij het mannetje meer op het middenveld - wat meer in handen kreeg en het Ajax na rust lastig maakte.

Naast Sissoko zal Victor Wanyama net als vorige week waarschijnlijk de meest controlerende middenvelder zijn, al zou ook de weer fitte Eric Dier die positie net als afgelopen zaterdag tegen AFC Bouremouth kunnen bekleden. Vincent Janssen zal net als vorige week niet bij de wedstrijdselectie zitten. De Nederlandse spits is niet ingeschreven voor de Champions League.

De vermoedelijke opstelling van Tottenham Hotspur voor de return tegen Ajax.
© Inews.co.uk.
De vermoedelijke opstelling van Tottenham Hotspur voor de return tegen Ajax.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.