Solskjaer ongebruikelijk fel door uitspraken Lampard over 'VAR-voordeel' United

Reacties

Ole Gunnar Solskjaer heeft zaterdag tijdens een persconferentie in de aanloop naar het duel met Chelsea in de halve finale van het FA Cup-toernooi gereageerd op een bewering van zijn collega-manager Frank Lampard dat de VAR-beslissingen momenteel erg in het voordeel van Manchester United uitpakken.

Solskjaer ongebruikelijk fel door uitspraken Lampard over 'VAR-voordeel' United
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
1 - 3
Chelsea
Chelsea

Lampard liet vrijdag weten dat hij zijn spelers op het hart heeft gedrukt extra voorzichtig te zijn tegen The Red Devils. 'Tegen Aston Villa zagen we dat Bruno Fernandes heel slim is. Hij versierde een strafschop, zonder dat het er eentje was. De aanvallers van Manchester United zijn erg beweeglijk en snel, dus we moeten niet onze benen laten staan in het zestienmetergebied. Soms zit het mee en soms zit het tegen met de VAR, maar Manchester United is nu een paar keer achter elkaar in het voordeel geweest.'

Een ongebruikelijk felle Solskjaer stond zaterdag de pers te woord en nam de gelegenheid te baat om Lampard van repliek te dienen. 'Er wordt een bepaald verhaal gecreëerd. Het lijkt erop dat de mensen die de beslissingen nemen worden beïnvloed', zei de trainer van de Engelse recordkampioen, die en passant ook reageerde op de uitspraak van Tottenham Hotspur-manager José Mourinho dat Manchester United veel geluk heeft gehad.

'Mensen zeggen ook dat we fortuinlijk zijn. Laten we de feiten er eens bij pakken. Tegen Tottenham Hotspur werd de strafschop die we in de laatste minuut kregen alsnog geannuleerd. Die had ons twee extra punten kunnen opleveren. Tegen Southampton had Oriol Romeu een rode kaart moeten hebben. Toen we verloren van West Ham United, had bij hen Mark Noble van het veld gestuurd moeten worden. Maar laten we ons focussen op de resterende duels en de andere mensen laten praten. Ik wil hier niet in mee gaan, straks kom ik nog in de problemen. Ik hoop niet dat dat nu al het geval is.'

Timothy Fosu-Mensah
Solskjaer meldde verder dat Luke Shaw de bekerkraker zeer waarschijnlijk zal missen. Brandon Williams, die andere linksback die in de lappenmand zat, is waarschijnlijk wel weer fit. Het zou de kans op een nieuwe basisplaats voor Timothy Fosu-Mensah, die donderdag zijn opwachting maakte tegen Crystal Palace, doen verminderen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.