Solskjaer bejubelt Fosu-Mensah in aanloop naar bekerkraker

Reacties

Ole Gunnar Solskjaer is erg te spreken over Timothy Fosu-Mensah, die donderdag tegen Crystal Palace voor het eerst in ruim drie jaar tijd weer een wedstrijd voor Manchester United speelde. De Nederlander lijkt een serieuze kandidaat om ook zondag in de bekerkraker tegen Chelsea te starten.

Solskjaer bejubelt Fosu-Mensah in aanloop naar bekerkraker
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
1 - 3
Chelsea
Chelsea

Fosu-Mensah kwam in mei 2017 voor het laatst in actie voor United, toevallig ook toen tegen Crystal Palace. De verdediger kwam vervolgens op huurbasis voor The Eagles uit en liep in de verhuurperiode die daarop volgde, bij Fulham, een zware knieblessure op. Fosu-Mensah stond bijna een jaar aan de kant en keerde vervroegd terug bij United.

De Amsterdammer trainde alweer een tijdje mee, maar werd nog niet bij de selectie gehaald door Solskjaer. Donderdag was Fosu-Mensah er opeens bij en stond hij, bij de afwezigheid van Brandon Williams en Luke Shaw, direct in de basis. De drievoudig Oranje-international hield het de gehele wedstrijd vol en droeg met goed verdedigend werd bij aan de 0-2 overwinning van zijn ploeg.

Solskjaer was blij voor het talent: 'Ik weet hoe het is om geblesseerd te zijn en hoe het voor hem moet hebben gevoeld om weer terug te zijn op het veld', zei de manager. 'Hij hield het een hele wedstrijd vol en speelde zoals we hoopten dat hij zou spelen. We wisten dat hij getest zou worden tegen Wilfried Zaha, een behendige speler. Maar hij heeft het heel goed gedaan.'

'Ik heb Timothy in de afgelopen periode bezig gezien op de trainingen en had hem eerder natuurlijk ook al eens zien spelen', vervolgde Solskjaer. 'Met zijn snelheid, fysiek en kwaliteiten vonden we dat hij het verdiende om deze wedstrijd te spelen. Dat heeft hij ook bewezen. Ik ben heel blij voor hem.'

Speelschema
Fosu-Mensah heeft nauwelijks de tijd om bij te komen, want de volgende wedstrijd wacht alweer. Zondag neemt United het in de halve finale van het FA Cup-toernooi op tegen Chelsea en het is nog onduidelijk of Williams en/of Shaw in deze kraker weer mee kan doen. Een volgende basisplaats lonkt zo voor Fosu-Mensah; Solskjaer weet dat hij op de Nederlander kan rekenen.

De coach weet echter ook dat hij Fosu-Mensah na een lange tijd zonder voetbal niet moet overbelasten. Solskjaer beklaagde zich over het speelschema en noemde het oneerlijk dat Chelsea, dat dinsdag voor het laatst in actie kwam, veel langer de tijd kreeg om zich voor te bereiden op de bekerwedstrijd van zondagavond.

Daar was Frank Lampard, de coach van Chelsea, het niet mee eens. 'Zo zie ik het niet', zei de oefenmeester. 'Wij hebben zaterdag en dinsdag gespeeld, United heeft maandag en donderdag gespeeld. We hebben deze week dus allebei twee wedstrijden gespeeld. We zitten in een periode waarin we in een korte tijd veel wedstrijden afwerken, daar heeft iedereen mee te maken. Soms werkt het in je voordeel om juist heel snel na een wedstrijd een volgende wedstrijd te spelen. Dus nee, ik zie het niet als een voordeel dat wij langer rust hebben gehad.'

Ziyech
Lampard sprak op zijn persconferentie ook over Hakim Ziyech, die een week geleden in Engeland arriveerde en zaterdag zijn eerste training afwerkte. Dinsdag was de zomeraankoop als toeschouwer aanwezig bij de 3-0 zege van Chelsea op Norwich City. 'Hakim heeft een aantal dagen individueel getraind en is vervolgens een beetje betrokken bij het team. Hij begint zijn draai te vinden.'

'De jongens hebben hem welkom geheten en er zijn nieuwe vriendschappen aan het ontstaan', vervolgde Lampard. 'Maar wat belangrijker is voor hem, is dat hij weer fit aan het worden is. Het is fijn voor hem dat hij weer wat heeft kunnen doen op het trainingsveld, want hij had al een tijdje niet meer getraind of gespeeld.' Ziyech is pas vanaf het nieuwe seizoen speelgerechtigd voor Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.