Solskjaer looft AZ: 'Alsof we de broers van onze spelers hadden opgesteld'

AZ speelde op Old Trafford een goede eerste helft tegen Manchester United, maar in de tweede helft werden de Alkmaarders razendsnel opgerold door The Red Devils (4-0). Ook United-coach Ole Gunnar Solskjaer zag een sterk AZ in de eerste helft.

'We hadden het moeilijk', sprak Solskjaer na de wedstrijd tussen Manchester United en AZ voor de camera van FOX Sports. De Noorse manager doelde daarmee op de eerste helft. AZ speelde daarin uitstekend en kreeg zelfs kansen op de 0-1 op Old Trafford. 'Het leek net alsof we de broers van onze spelers hadden opgesteld. We verwachtten meer van ze en ze zouden ook meer van zichzelf moeten verwachten. We kunnen niet wachten tot er dingen gebeuren, we moeten afdwingen dat er iets gebeurt. Dat ging in de tweede helft beter.'

In de tweede helft liep Manchester United namelijk tussen minuut 53 en 64 uit naar een 4-0 voorsprong. Die stand stond ook na negentig minuten nog op het scorebord. Toch zag ook Solskjaer dat zijn ploeg het niet cadeau kreeg tegen de Alkmaarders. 'AZ had veel balbezit en maakten het ons heel moeilijk om de bal te krijgen, maar we hebben spelers met kwaliteit en na rust speelden we goed. Het United van de tweede helft is hoe ik het wil zien. Ik heb veel vertrouwen in dit team en we hebben een goed resultaat neergezet tegen een goed team, want AZ is een heel goed team.'

Solskjaer bracht in de tweede helft ook nog Tahith Chong binnen de lijnen. De twintigjarige Nederlander loste Anthony Martial af en mocht het laatste halfuur meedoen. De Noor sprak ook over hem nog mooie woorden: 'Hij heeft de snelheid en techniek en we hopen dat we hem verder kunnen ontwikkelen. Misschien speelde hij vandaag minder minuten dan hij had gewild, maar hij krijgt nog genoeg kansen.'

Na afloop sprak Solskjaer ook nog even met zijn landgenoot Fredrik Midtsjø en Jonas Svensson. 'Ik heb ze getraind toen ze klein waren dus ik heb inderdaad even met ze gesproken. Ik heb ze uiteraard het beste gewenst.'