Solskjaer heeft Van de Beek nog niet terug en gaat in op band met Haaland

Reacties

Donny van de Beek ontbreekt ook bij Manchester United in de return van de zestiende finale van de Europa League tegen Real Sociedad. Het ging in aanloop naar de thuiswedstrijd van donderdagavond tegen de Basken echter vooral over de band van manager Ole Gunnar Solskjaer met Erling Haaland.

Solskjaer heeft Van de Beek nog niet terug en gaat in op band met Haaland
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
0 - 0
Real Sociedad
Real Sociedad

Over de toekomst van Haaland wordt druk gespeculeerd nu de Noorse spits blijft imponeren voor Borussia Dortmund. Afgelopen zaterdag scoorde de twintigjarige spits nog met een fabuleuze omhaal in de derby tegen Schalke 04. De doelpuntenmachine staat op 43 goals in 43 duels voor Dortmund. En dan te bedenken dat Manchester United vorig jaar ook in de race was toen de Duitse club hem overnam van Red Bull Salzburg.

Solskjaer zou voorafgaand aan die transfer een ontmoeting hebben gehad met Haaland, die al onder zijn landgenoot speelde bij Molde FK. En nog altijd volgt de manager van United zijn voormalige pupil. 'Ik blijf contact houden met Erling. Het is mooi om te zien welke speler hij is geworden en hij zal zich blijven verbeteren. Maar hij is nu een speler van Dortmund. We wensen hem daar het allerbeste, we zien wel wat er gebeurt.'

'Haaland wint binnen drie jaar de Gouden Bal'

Solskjaer vond het niet gepast om in te gaan op de kansen van United om Haaland in de toekomst alsnog vast te leggen. 'Je weet dat ik niet over Erling kan praten, omdat hij nu bij Borussia Dortmund speelt. Het is respectloos om daar te veel over te zeggen, los van het feit dat ik hem ken en met hem spreek. Wie is er niet geïnteresseerd in hem? Iedereen wil de beste spelers in de wereld hebben en Erling is een topspeler.'

Van de Beek
Solskjaer heeft naar eigen zeggen ook geen klagen over de spelers die United wel heeft aangetrokken sinds zijn aanstelling als manager. 'Ze hebben allemaal hun bijdrage geleverd', stelde de Noor, die over twee van hen nog niet kan beschikken in de return tegen Sociedad, waarin United een 4-0 voorsprong verdedigt. Zowel Van de Beek als Edinson Cavani is nog niet voldoende hersteld van een spierblessure. Ook Scott McTominay ontbreekt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer D. van de Beek
Meer over D. van de Beek
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.