Soldo kiest andere aanvoerder na ruzie met Novakovic

Om zijn greep op de selectie van 1. FC Köln te herstellen heeft trainer Zvonimir Soldo gekozen voor een nieuwe aanvoerder. Milivoje Novakovic moet de band inleveren bij Petit.

Soldo kiest andere aanvoerder na ruzie met Novakovic

De relatie tussen Soldo en Novakovic verslechterde afgelopen week toen de spits te laat terugkeerde van interlandverplichtingen. Novakovic koos er, samen met club- en landgenoot Miso Brecko, voor de WK-plaatsing met Slovenië te vieren in plaats van op tijd terug te keren in Keulen. Eerder had Novakovic zijn trainer in het bijzijn van voorzitter Wolfgang Overath zwaar bekritiseerd.

'Ik heb Milivoje de kans gegeven om zijn excuses aan te bieden aan mij en de ploeg, maar daar heeft hij geen gebruik van gemaakt', stelt Soldo. 'Ik heb een aanvoerder nodig die mijn verlengstuk is in het veld en met wie ik een relatie kan onderhouden op basis van wederzijds respect.'

Of Novakovic ook buiten de ploeg belandt, valt nog te bezien. Köln scoorde dit seizoen pas zeven keer in dertien duels en kan de spits dus goed gebruiken. Novakovic maakte vorig seizoen nog zestien doelpunten in de Bundesliga. In de huidige jaargang staat zijn teller op twee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen