Snelle treffer Toni, geen winst Fiorentina

Het subtopduel tussen Fiorentina en AS Roma eindigde onbeslist. Chievo deed goede zaken in de jacht op Europees voetbal.

Fiorentina-AS Roma 1-1De strijd om de vierde plaats die recht geeft op de voorronde van de Champions League lijkt tot de laatste speeldag te gaan duren. De marge tussen Fiorentina en AS Roma bleef door het onderlinge gelijkspel één punt.

Fiorentina startte uitstekend aan de wedstrijd. Topscorer Luca Toni ontsnapte al na zeventig seconden op het randje van buitenspel en schoot in de korte hoek binnen. Toni evenaarde met zijn 26ste seizoenstreffer het clubrecord dat hij nu deelt met Kurt Hamrin en Gabriel Batistuta.

De thuisclub wist de voorsprong lang te behouden. Bogdan Lobont leverde goed keeperswerk af door onder meer een vrije trap van Cristian Chivu uit zijn doel te houden. De Roemeense keeper kreeg ook nog een hand tegen de bal na een kopbal van Leandro Cufre, maar de Argentijnse verdediger tikte in de rebound alsnog de gelijkmaker binnen.

Chievo-Livorno 2-1In de strijd om de UEFA Cupplaatsen deed Chievo goede zaken. In eigen huis versloeg de club uit Verona directe concurrent Livorno met 2-1, terwijl ook de andere concurrenten punten verspeelden.

Livorno kwam de openingstreffer van Amauri nog te boven, doordat Cristiano Lucarelli (met zijn zestiende van het seizoen) nog gelijkmaakte. Een benutte strafschop van Victor Obinna schonk Chievo de winst, al verloor de thuisclub nog wel Siqueira Luciano met twee gele kaarten.

Lazio Roma-Empoli 3-3De speler die afgelopen weekeinde nog de held was bij Lazio, werd tegen Empoli de schlemiel. Verdediger Massimo Oddo was vorige week tegen Sampdoria met twee treffers verantwoordelijk voor de winst, maar scoorde nu in blessuretijd in eigen goal.

Daardoor bleef Lazio steken op een punt en dat terwijl het na acht minuten al met 2-0 leidde door doelpunten van Goran Pandev en Valon Behrami. Op eigen kracht kwam Empoli nog terug tot 2-2. De 3-2 van Paolo Di Canio werd door het eigen doelpunt van Oddo ongedaan gemaakt.

Palermo-Ascoli 1-1Palermo kon de winst tegen Ascoli niet over de streep trekken door een rode kaart voor Paul Codrea (tweemaal geel). Met een mannetje minder was er niemand die Pasquale Foggia dekte bij een vrije trap en de aanvaller van Ascoli bezorgde zijn club een punt. Andrea Caracciolo had Palermo nog wel aan de leiding gebracht.

Udinese-Parma 2-0In de strijd tegen degradatie boekte Udinese een hele belangrijke zege. De thuisclub kwam op voorsprong door Antonio Di Natale die een vrije trap van Vincent Candela binnen kopte. Felipe zorgde vlak na rust voor 2-0. Kort daarna liet Fabio Simplico de kans liggen om Parma terug in de wedstrijd te brengen. De Braziliaan miste een strafschop.

Sampdoria-Cagliari 1-1Sampdoria pakte na zes nederlagen op rij weer eens een punt, maar het gelijkspel was vooral van belang voor Cagliari dat strijdt tegen degradatie. Verdediger Marcello Castellini kopte Sampdoria op voorsprong uit een corner. David Suazo tikte in de tweede helft de gelijkmaker binnen.

Reggina-Siena 1-1Zowel Reggina als Siena kan zich gelukkig prijzen met het punt. Beide ploegen staan net boven de rode streep in de Serie A. Erjon Bogdani bracht Siena tegen zijn oude club aan de leiding. Nicola Amoruso gleed de gelijkmaker binnen.