Sneijder ziet Nice modderfiguur slaan tegen promovendus

Het draait vooralsnog voor geen meter bij OGC Nice in de Ligue 1. Vrijdag ging ook de tweede competitiewedstrijd van het seizoen verloren. Promovendus Troyes won met 1-2.

Zonder sterspeler Mario Balotelli (geblesseerd) en topaankoop Wesley Sneijder (niet wedstrijdfit) speelde Nice, dat Ajax uitschakelde in de voorronde van de Champions League, een matige eerste helft, waarin het wel een licht overwicht had. Dat leverde de ploeg van trainer Lucien Favre echter nauwelijks grote kansen op.

Direct na rust ging het mis. Doelman Yoan Cardinale en verdediger Dante tastten volledig mis na een lange bal van Troyes, waar Adama Niane optimaal van profiteerde. De spits was als eerste bij de bal en schoot die met een flinke boog in het lege doel: 0-1.

Door een rake strafschop van Alassane Pléa, de vervanger van Balotelli, kwam Nice nog wel terug, maar voldoende voor een punt bleek de goal niet te zijn. Vijf minuten voor tijd ontving Saif-Eddine Khaoui de bal op de rand van de zestien en hij volleerde met links feilloos binnen: 1-2.

Die tegenslag kwam Nice niet meer te boven, waardoor de club na twee wedstrijden hekkensluiter is met nul punten. Troyes heeft er al vier en is daarmee in ieder geval voor even koploper in Frankrijk. Bij Nice zal men vooral snakken naar de rentree van Balotelli en de entree van Sneijder.