Sneijder waarschuwt Oranje: 'Eerste duel direct allesbepalend'

Reacties

Wesley Sneijder kijkt uit naar de eerste groepswedstrijd van het Nederlands elftal, zondag tegen Oekraïne. Volgens de recordinternational zal dit duel direct bepalend zijn voor het toernooi.

Sneijder waarschuwt Oranje: 'Eerste duel direct allesbepalend'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 2
Oekraïne
Oekraïne

Nederland is ingedeeld in een groep met Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië. Op papier is dat wel te doen, weet ook Sneijder. 'Je moet gewoon eerste worden wil je wat betekenen in het toernooi', zei de middenvelder tijdens de VI Liveshow. 'Maar deze poule is ook wel lastig. In 2008 zaten we bijvoorbeeld bij Frankrijk en Italië en dan weet je: dan moet je top zijn. Nu heeft iedereen Nederland al op de eerste plek gezet, maar je moet het nog wel even laten zien.'

'De eerste wedstrijd is allesbepalend', weet Sneijder uit ervaring. 'Als je die niet wint, gaat dat ten koste van alles. De sfeer, de media komt over je heen… En dan kan je zomaar het lulletje worden, zoals wij in 2012.' Nederland werd toen, twee jaar na de verloren WK-finale, al in de groepsfase uitgeschakeld.

Voor het aankomende EK is er in het land weinig optimisme over het aankomende EK. 'Maar dat is in geen enkel land zo', merkt Sneijder. 'Dat heeft ook te maken met het feit dat het EK wordt gespeeld in meerdere landen: er leeft niet echt in één land echte EK-koorts. Maar je zal zien dat als het toernooi gaat beginnen, vandaag dus, dat iedereen langzaam het gevoel krijgt van: we gaan achter ons land staan. Ik hoop dat dit in Nederland ook het geval zal zijn. Op het moment gaat het allemaal nog wat moeizaam, maar het EK gaat beginnen en dan gelden er weer heel andere regels. We zullen het zien.'

Bekijk hieronder de hele show van VI terug:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.