Sneijder evenaart ervaren WK-trio Krol, Jansen en Rep

Reacties

Wesley Sneijder kan zich maandagavond in het WK-duel met Chili bij een bijzonder trio voegen. De middenvelder werkt dan zijn veertiende duel af op een WK-eindronde en evenaart daarmee Ruud Krol, Wim Jansen en Johnny Rep. Het trio speelde tijdens de WK's van 1974 in West-Duitsland en 1978 in Argentinië in alle veertien wedstrijden van Oranje mee.

Sneijder evenaart ervaren WK-trio Krol, Jansen en Rep

Krol miste als enige van de drie recordhouders geen minuut van zijn veertien WK-duels. Haan en Rep deden beiden in dertien van hun veertien wedstrijden van begin tot eind mee.

Van Persie
Ook Arie Haan en Rob Rensenbrink scoren hoog met elk dertien WK-duels. Beide internationals maakten net als Krol, Jansen en Rep de toernooien van 1974 en 1978 mee.  Ook Robin van Persie staat op dertien duels, maar de huidige spits en aanvoerder van Oranje is geschorst voor het duel met Chili.

Gekeken naar het recente verleden is Dennis Bergkamp de meest ervaren Oranje-speler in de WK-historie. De aanvaller van Ajax, Internazionale en Arsenal kwam tijdens de WK's van 1994 in de Verenigde Staten en 1998 in Frankrijk tot twaalf wedstrijden.

Sneijder en Van Persie zijn tijdens dit toernooi niet alleen de toptien qua speelminuten (zie onderaan) binnengedrongen, maar ook hard op weg om Krol af te lossen. Aangezien Oranje al geplaatst is voor de achtste finales zal Sneijder qua wedstrijden hoogstwaarschijnlijk zeker aan kop komen en kan Van Persie het trio bovenaan eveneens evenaren. Mocht Sneijder de komende twee duels minimaal 145 minuten maken, dan is hij ook qua speelminuten de nieuwe lijstaanvoerder.

Dirk Kuijt is zijn basishesje. Werkt hij nog dit WK zijn honderdste interland af?
Dirk Kuijt is zijn basishesje. Werkt hij nog dit WK zijn honderdste interland af?

Kuijt
Overigens kwamen zowel Sneijder als Van Persie dit toernooi al op gelijke hoogte met Aron Winter. Net als de voormalige middenvelder van onder meer Ajax, Internazionale en Lazio hebben zij nu drie WK-toernooien achter hun naam staan. Datzelfde geldt voor Arjen Robben, terwijl Dirk Kuijt bij speeltijd vanavond (de verwachting is dat hij in de basis start) eveneens voor de derde keer in actie komt tijdens een mondiale eindronde. Voor de Katwijker komt dan eveneens een andere mijlpaal in zicht: het treffen met Chili betekent zijn 99ste interland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.