Sneijder en Nice lopen tegen pijnlijk verlies aan bij promovendus

OGC Nice heeft wederom een gevoelige nederlaag geleden. Op bezoek bij Amiens SC ging de ploeg, waar Wesley Sneijder negentig minuten in actie kwam, kansloos onderuit: 3-0.

Al binnen het kwartier keken de bezoekers tegen een achterstand aan. Gaël Kakuta, die van medio 2012 tot de zomer van 2014 onder contract stond bij Vitesse, schoot een vrije trap vanaf achttien meter knap binnen. De middenvelder tekende hiermee aan voor de 1-0.

Ruim tien minuten later was het weer raak voor de thuisploeg. Moussa Konaté kopte een corner van Emmanuel Bourgaud hard binnen bij de eerste paal, waardoor Amiens al snel op rozen zat. De ploeg had haar eerste drie duels namelijk verloren zonder een doelpunt te maken.

Nice, dat in de eerste helft overrompeld werd door de promovendus, kwam de tweede helft wel sterker voor de dag, maar tot grote kansen leidde dit niet. In de slotfase werd het zelfs nog erger voor Sneijder en zijn ploeggenoten. Konaté tikte van dichtbij zijn tweede treffer van de avond binnen: 3-0.

Het was alweer de tweede nederlaag tegen een promovendus voor Nice, nadat eerder Troyes met 1-2 te sterk was. Door de nederlaag tegen Amiens heeft de ploeg uit Nice slechts drie punten gepakt in de eerste vier wedstrijden van dit Ligue 1-seizoen. Na de interlandbreak wacht voor de Fransen het thuisduel met het sterrenensemble van Monaco.

Het was sowieso een vervelende week voor Les Aiglons. Op dinsdag werd Nice uitgeschakeld in de strijd om een ticket voor de groepsfase van de Champions League. In eigen huis werd met 0-2 verloren van Napoli, nadat in Italië met dezelfde cijfers verloren was. Voor Sneijder en co wacht nu de Europa League, waarin het Lazio, Vitesse en Zulte Waregem zal treffen.