Fitte Sneijder grijpt met onmachtig Nice naast CL-ticket

Napoli heeft zich door een overwinning op OGC Nice (0-2) geplaatst voor de groepsfase van het toernooi om de Champions League. Wesley Sneijder speelde negentig minuten mee, maar kon de Fransen niet behoeden voor een nederlaag.

Sneijder kreeg net als Mario Balotelli van coach Lucien Favre een basisplaats in Allianz Riviera. De twee waren broodnodig na de 2-0 nederlaag in het heenduel in Napels. De recordinternational speelde afgelopen weekend ook al 85 minuten in het Ligue 1-duel met Guingamp (2-0 winst) en lijkt topfit in aanloop naar de cruciale duels van Oranje met Frankrijk en Bulgarije.

De middenvelder kon niet voorkomen dat Napoli in de eerste helft de bovenliggende partij was. De Fransen hadden zelfs maar één balcontact in het zestienmetergebied van de Italianen gedurende de eerste helft. Dries Mertens leverde aan de andere kant het eerste grote gevaar: de inzet van de Belg werd gekeerd door doelman Yoan Cardinale. Ook José Callejón slaagde er niet in de bezoekers op voorsprong te schieten.

Kort na rust was het wel raak voor de formatie van Maurizio Sarri. Een afgemeten bal van Marek Hamsík werd binnengelopen door Callejón. Dit betekende ook direct de knock out-slag voor Nice. Na deze treffer had de ploeg van Favre namelijk nog vier doelpunten nodig om een ticket te bemachtigen voor het miljardenbal.

Kort na de goal schoot Mertens nog van afstand op de paal. Vervolgens kwam Napoli niet meer in grote problemen. Ignatius Ganago kreeg nog een goede mogelijkheid namens de Fransen, maar schoot op doelman Pepe Reina. In de slotfase schoot Lorenzo Insigne van buiten het zestienmetergebied wel raak: 0-2.

Sneijder moet zich nu met Les Aiglons richten op Europa League-voetbal, terwijl de Italianen zich donderdag (18.00 uur) opmaken voor de Champions League-loting. De loting voor de Europa League staat vrijdag op het programma (13.00 uur).