Smit preses nieuwe rvc, Gudde beoogde directeur betaald voetbal

Reacties

De nieuwe vijfkoppige raad van commissarissen van de KNVB gaat er als volgt uit zien: Jan Smit (voorzitter, foto), Niek Jan van Kesteren, Elsemieke Havenga, Erik Mulder en Han Berger. De selectiecommissie van de bond bestaande uit Toon Gerbrands, John Jaakke en Erwin Mulder heeft deze namen voorgedragen bij de bond die de rvc zo snel mogelijk zal presenteren.

Smit preses nieuwe rvc, Gudde beoogde directeur betaald voetbal

Met name de benoeming van Van Kesteren is onbegrijpelijk omdat de voormalige directeur van werkgeversorganisatie VNO-NCW (tot september vorig jaar) en huidig Eerste Kamerlid voor het CDA aanvankelijk deel uitmaakte van de selectiecommisie.

Van tevoren was bepaald dat in ieder geval niemand van de selectiecommissie zou toetreden tot de rvc. Van Kesteren stapte in juni echter plotseling uit de selectiecommissie om voor zichzelf de weg vrij te maken om toe te treden tot de rvc. De overige leden van de selectiecommissie zagen blijkbaar geen bezwaar.

Net zo pikant is de aanstaande benoeming van Eric Gudde als nieuwe directeur betaald voetbal. Volgens de procedure zou de nieuwe rvc de benoeming van een nieuwe directeur voor zijn rekening nemen, maar het lijkt erop dat de selectiecommissie deze taak al voor zijn rekening heeft genomen. Gudde vertrekt per 30 november als algemeen directeur bij Feyenoord. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.