Smit officieel benoemd bij KNVB: 'Vertrouwen niet beschamen'

Reacties

De nieuwe raad van commissarissen van de KNVB is maandag officieel benoemd. De algemene ledenvergadering betaald voetbal is akkoord gegaan met de benoeming van Jan Smit (voorzitter), Elsemieke Havenga-Hillen, Han Berger, Niek Jan van Kesteren en Erik Mulder.

Smit officieel benoemd bij KNVB: 'Vertrouwen niet beschamen'

Een van de eerste dingen die de nieuwe rvc moet gaan doen is een nieuwe directeur betaald voetbal aanwijzen. Voor die post is aftredend Feyenoord-directeur Eric Gudde voorgedragen, zoals eerder al bekend werd. De verwachting is dat hij eind deze maand officieel benoemd kan worden.

Namens de KNVB reageert Jean Paul Decossaux, interim directeur betaald voetbal, verheugd. 'Wij zijn blij met dit nieuwe team. Een mooie combinatie van expertise en ervaring waarmee we samen een stevige stap op weg naar een vernieuwde en stabiele KNVB kunnen gaan zetten. Mijn collega's en ik kijken uit naar de samenwerking.'

Ook de nieuwe voorzitter Smit heeft zin in zijn nieuwe functie. 'We zullen het vertrouwen in ons niet beschamen, alle noodzakelijke expertise is in de rvc aanwezig om een goede toezichthouder op het betaald voetbal te zijn. Ikzelf vind het mooi en nuttig om alle in het betaald voetbal opgedane ervaring aan te wenden voor het geheel, voor het algemeen belang van het voetbal.'

De nieuwe rvc is benoemd voor vier jaar, al zit de termijn van Smit er na drie jaar al op. Dit is 'om te voorkomen dat de directeur betaald voetbal en de rvc-voorzitter in dezelfde periode aftreden', zo meldt de KNVB.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.