Slowakije gaat in Noord-Ierland van de hel naar de hemel

Reacties

Slowakije heeft zich niet uit het veld laten slaan door een late gelijkmaker van Noord-Ierland. In de verlenging van het play-offduel in Belfast pakte de ploeg van Stefan Tarkovic alsnog het felbegeerde EK-ticket.

Slowakije gaat in Noord-Ierland van de hel naar de hemel
© Pro Shots
Noord-Ierland
Noord-Ierland
nv
1 - 2
Slowakije
Slowakije

Slowakije werd bij beide doelpunten die het donderdagavond maakte geholpen door onhandig verdedigingswerk van de Noord-Ieren. In de reguliere speeltijd ging George Saville in de fout. De middenvelder probeerde na ruim een kwartier om de bal terug te koppen naar Jonny Evans, maar zijn pass was niet in orde. Juraj Kucka werd gelanceerd, bleek veel sneller dan Evans en schoot raak.

Noord-Ierland ging vol overgave op jacht naar de gelijkmaker, maar Slowakije dacht stand te kunnen houden. Vlak voor het einde ging het echter toch nog mis. Paddy McNair brak door, gaf de bal laag voor en zag Milan Skriniar bij zijn poging om te onderscheppen een eigen goal maken. Zo kreeg Noord-Ierland – Slowakije een verlenging.

In deze extra speeltijd trok Slowakije de wedstrijd alsnog naar zich toe. Evans kreeg de bal ongelukkig op zijn rug, waarna Michal Duric kon oppikken. Zijn schot in de korte hoek was Bailey Peacock-Farrell te machtig. De doelman hoopte dat zijn ploeg zich weer kon terugknokken, maar dit lukte niet nog eens.

Slowakije is er voor de tweede keer als zelfstandig land bij op een EK. Vier jaar geleden kwam de ploeg tot de achtste finales, waarin Duitsland met 3-0 te sterk bleek te zijn. Volgend jaar zit Slowakije in een groep met Spanje, Zweden en Polen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.