EK-poule Oranje compleet: Pandev doet het voor Noord-Macedonië

Reacties

Noord-Macedonië maakt volgend jaar zijn debuut op een EK. De ploeg van Igor Angelovski won donderdag dankzij een doelpunt van good old Goran Pandev (37) in de play-offs van Georgië en maakt hiermee de poule van het Nederlands elftal compleet.

EK-poule Oranje compleet: Pandev doet het voor Noord-Macedonië
© Pro Shots
Georgië
Georgië
0 - 1
Noord-Macedonië
Noord-Macedonië

Het duel tussen Georgië en Noord-Macedonië zou hoe dan ook een EK-debutant opleveren, want beide landen uit Nations League-groep D waren nog nooit op een Europese eindronde actief. Dat er heel wat spanning op de wedstrijd zat, was in de eerste helft ook wel te zien. Georgië (met voormalig Vitessenaren Guram Kashia en Vako in de basis) kreeg voor rust de beste kansen, maar de scherpte ontbrak.

In de tweede helft gooide Noord-Macedonië de schroom van zich af en groeide het in de wedstrijd. Pandev probeerde het eerst al met een puntertje vanuit een lastige hoek, maar vond toen het zijnet, en was tien minuten na rust alsnog trefzeker. De veteraan werd gevonden door Ilija Nestorovski en schoot van dichtbij raak.

Na de 35ste interlandtreffer van Pandev, in de 109e wedstrijd voor zijn land, moest Georgië in de achtervolging. De thuisploeg kreeg het echter niet voor elkaar om de gelijkmaker op het bord te krijgen en strandde daardoor in het zicht van de haven. Niet Georgië, maar Noord-Macedonië gaat voor het eerst in de historie naar het EK.

Tijdens de eindronde zal Noord-Macedonië in de groepsfase een van de tegenstanders van Nederland zijn. Oranje wist eerder al dat het tegen Oostenrijk en Oekraïne gaat spelen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.