Slotoffensief City voorkomt misstap tegen Watford

Manchester City is in het uitduel met Watford ontsnapt aan puntenverlies. Na een aanvallende wissel werd een achterstand omgebogen in een overwinning: 1-2.

Lange tijd leek City op weg naar een misstap tegen Watford, dat in de 54ste minuut de leiding nam. Bij een indraaiende corner van Ben Watson werd eerst niet ingegrepen en raakte Aleksandar Kolarov de bal vervolgens totaal verkeerd, waardoor Joe Hart kansloos was: 1-0.

Dat was op dat moment verdiend, want de promovendus was ook voor rust al dreigend geweest. De verdediging van City kreeg geen grip op Odion Ighalo, die verzuimde zijn sterke optreden te bekronen met een doelpunt.

City ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker. Tot veel kansen leidde dit lange tijd niet, waardoor de bezoekers hun hoop vestigden op Martin Atkinson. De scheidsrechter weigerde een strafschop toe te kennen na een vermeende overtreding van Etienne Capoue op Fernandinho.

Dus zag manager Manuel Pellegrini een kwartier voor tijd geen andere optie dan het brengen van spits Wilfried Bony voor verdediger Eliaquim Mangala. Het bleek een gouden zet, want City trok na deze offensieve wissel alsnog het duel naar zich toe. Uit een corner van Kolarov zorgde Yaya Touré met een schitterende volley voor de gelijkmaker: 1-1.

Zes minuten voor tijd volgde zelfs de winnende treffer. Uitgerekend Sergio Agüero, die sinds 21 november niet meer gescoord had, kopte op schitterende wijze de 2-1 binnen uit een voorzet van Bacary Sagna. Dat betekende een nieuwe klap voor Watford, dat op 28 december in de slotfase ook al een punt uit handen gaf tegen Tottenham Hotspur (1-2).

De ploeg van Nathan Aké (geschorst) en Steven Berghuis (bankzitter) blijft de nummer negen in de Premier League. City is nog steeds de nummer drie. Het gat met runner-up Leicester City is geslonken tot een punt, terwijl koploper Arsenal een marge van drie punten heeft.